Meny

Landsleir 2021 blir i Indre Østfold

På Speidertinget på Hell i helgen ble det offentliggjort at neste landsleir skal arrangeres i Indre Østfold. 10 000 speidere vil sommeren 2021 bygge sitt eget samfunn i på jordene ved Korsgård i Askim.

I januar 2018 sendte NSF en invitasjon om samarbeid om landsleir 2021 til alle landets kommuner. Samtidig ble alle kretsene oppfordret til å engasjere seg i arbeidet, og sammen med kommunene søke om å være vertskap for landsleir 2021.

Både Bamble, Farsund og Fredrikstad var med i vurderingen som gode kandidater, men etter en samlet vurdering av en rekke kriterier, og befaring på de aktuelle leirstedene, ble jordene i Indre Østfold valgt.

Indre Østfold kommune etableres 1. januar 2020. Kommunen er en fusjon av kommunene Hobøl, Spydeberg, Askim, Trøgstad og Eidsberg.

– For den nye kommunen vil landsleiren være en meget god mulighet til å markedsføre Indre Østfolds kvaliteter, kombinert med vår nærhet til Oslo. Vi vil derfor gjøre vårt ytterste for å tilrettelegge for leiren. Dagens kommuner, og den nye storkommunen, har mange i sin politiske og administrative ledelse med bakgrunn i speideren. Det vil gjøre at vi har et godt utgangspunkt fra kommunens side for å bidra til en vellykket landsleir, både for Norges speiderforbund, og for innbyggerne i Indre Østfold, uttaler Thor Hals, ordfører i Askim kommune.

–  Her er det sterkt engasjement og solide lederressurser hos lokale speidere og god støtte fra den nye storkommunen. Alt ligger til rette for en vellykket landsleir som støtter opp om Norges speiderforbunds formål, langtidsmål og visjon. Disse er bygget opp rundt de tre overskriftene Speidere vil ut, Patruljen tar ansvar og Speiding når flere, forteller påtroppende speidersjef Håvard Djupvik.

– Vi gleder oss til å komme til Korsgård, og ser fram til godt samarbeid med både kommunen og innbyggerne.

Filmen viser leirområdet på Korsgård.

 

Foto: Thomas Andresen

 

  • Publisert: 03.11.2018
  • Av: Line Aas Mjøster
  • Foto: Privat

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen