<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Magisk fest!

På toppen av Trondheim, ved Lianvatnet, ble det arrangert Lederfest 2022. Et helt nytt arrangement, feiret i regi av Frivillighetens år, for dem som året rundt gjør en viktig innsats for speideren. Cirka 150 speiderledere fra hele landet deltok på et magisk, spennende og sosialt program.

Festen begynte allerede fredag, med utdeling av goodiebags, foredrag med Aleksander Gamme og servering av en enorm speiderlilje-kake!

 
Foto: Katinka Rosbach
 


Speiderliljekake. Foto: Helene Bredal

Gjennom helgen fikk alle deltakerne mulighet til å prøve blant annet kanoballett, primitive ildteknikker, beversafari, kanon, poi (sjonglering med baller festet i snorer), flammeblåsing og escape box. Det var foredrag om trygge møter, psykososial førstehjelp (ved Norges Røde Kors), Månedstemaer og Speiderlederloggen, som er nye emnemerker for ledere. 


Kanoballett. Foto: Katinka Rosbach
 


Her forklarer aktivitetsansvarlig hvordan kanonen fungerer. Foto: Oda Emilie Larsen
 


Escape box-oppgaven. Foto: Oda Emilie Larsen

 

God stemning hele helgen. Foto: Katinka Rosbach
 


Primitive ildteknikker med Marcus Mattison. Her viser han hvordan han får glør og til slutt flammer ved hjelp av en bue. Foto: Helene Bredal.
 

 
Adrian Sahlberg fra Bodø speidergruppe: – Det jeg kommer til å huske best fra lederfesten, muligheten til å blåse flammer og prøve sjonglering med poier!
Deltakerne fikk lære sjongleringsteknikker, og utpå kvelden var det mulighet for å prøve poier med flammer! Foto: Helene Bredal

Sjonglerings-poi. Foto: Helene Bredal
 


Her viser visespeidersjef Birgitte "Birdy" Heneide poi med flammer. Foto: Helene Bredal
 


Adrian Sahlberg prøver flammepoi. Foto: Helene Bredal
 


Det ble hett da lederne fikk prøve seg på flammeblåsing. Foto: Katinka Rosbach
 


Anne Ingvaldsen fra Vanvikan speidergruppe deltok på Lederfest: – Det var så fint å kunne være sosial sammen med andre ledere fra hele landet! Jeg har fått prøve meg på blant annet pil og bue, sup-brett og kanopadling gjennom helga. Foto: Helene Bredal.SUP (Stand up paddleboard). Foto: Oda Emilie Larsen.


Under økten med pil og bue skulle deltakerne konkurrere med hverandre. Foto: Katinka Rosbach.

 

Lørdag kveld var det lagt opp til et spektakulært stunt. Alle som ville, kunne delta på kanopadling på Nidelva. Rundt kl. 21 la ca. 50 kanoer ut på vannet ved Nidelvstien. Padleturen gikk helt ned til sentrum. Der fortsatte turen til fots til Nidarosdomen, der alle fikk omvisning i katedralen.


Her er lederne på vei ut i Nidelva med kano. Foto: Helene Bredal
 

Kanopadlingen gikk ikke helt som planlagt for alle. Anne Ingvaldsen forteller at til tross for at hun hadde padlet mye før, veltet de i første sving på grunn av en stein. – Det var kaldt vann, men jeg er fornøyd med at vi gjennomførte likevel. 


Kanopadling på Nidelva. Foto: Anne Ingvaldsen.

 


De yngste avsluttet natta med et leirbål med god stemning og magi. Foto: Helene Bredal.
 

Det ble en helg fylt med mye gøy og mye sosialt! Anne Ingvaldsen oppfordrer alle ledere til å delta på et slikt arrangement. – De som ikke har vært med, vet ikke hva de går glipp av, for det er et utrolig godt samhold og fellesskap her, forteller hun. 

  • Publisert: 06.09.2022
  • Av: Helene Bredal
  • Foto: Anne Ingvaldsen, Oda Emilie Larsen, Katinka Rosbach og Helene Bredal