Meny

Mange fluer i én smekk

Vi i speiderstyret hadde i juni nok en fantastisk speiderhelg! Hva var vel bedre enn å legge møtehelgen vår til NM, slik at vi kunne få med oss spenningen og treffe speidere?

Vi er i hvert fall veldig glad for at arrangørene la til rette for dette! Og så må vi få gratulere Ulv fra Tranby i Nedre Buskerud krets med seieren!

Speidernes fellesorganisasjon

14.–16. juni var vi altså travle med å få med oss mest mulig speiding, ha styremøte og ha representantskapsmøte i Spf. Spf er Speidernes fellesorganisasjon, som er samarbeidsorganet vårt med KM-speiderne. Representantskapsmøtet er Spfs årsmøte, der retningen for neste år settes. Spf har også et styre med representanter fra hvert forbund, og styret har møter gjennom året.

På representantskapsmøtet i år andregangsbehandlet vi vedtektsendringer som gjør en del strukturelle endringer. Blant annet erstattes representantskapsmøtet av et årsmøte som består av styrene i de to forbundene. Protokollen og de nye vedtektene vil etter hvert dukke opp her. Vi hadde et godt og produktivt møte, og ser frem til fortsatt godt samarbeid!

Kommunikasjonsstrategi

På vårt eget styremøte satte vi rammen for kommunikasjonsarbeidet i NSF i tiden fremover. Den røde tråden i all kommunikasjon skal være å «fortelle sanne eventyr om unge som mestrer omverdenen gjennom egne erfaringer, vennskap og samarbeid». Dette synes vi er viktig for å skape interesse og blest rundt speideren. Arbeidet med kommunikasjonsplattform og -strategi vil fortsette, og dokumentene vil bli presentert for alle så fort de er klare.

Arendalsuka

I sammenheng med kommunikasjon og synlighet besluttet vi en god plan for deltakelse på Arendalsuka 12.–17. august. Dette er Norges største politiske møteplass, og interesserte og engasjerte speidere som ønsker å delta, er invitert – se invitasjonen her. Basen for speiderne blir vår egen Havbraatt! Skuta blir liggende midt i Pollen, som er en veldig sentral plassering, og det er vi veldig fornøyd med. Vi gleder oss til å delta på arrangementet for å øke synligheten til speiderne og delta aktivt i samfunnsdebatten.

Politisk plattform

En av de viktigste sakene som ble besluttet i helga var NSFs politiske plattform. Plattformen skal sammen med kommunikasjonsstrategien synliggjøre speiderne som en aktiv og synlig aktør i samfunnsdebatten. Mer om hvordan plattformen kan brukes av hele organisasjonen kommer utover høsten, blant annet på Løft og KL-KS. Vi gleder oss til fortsettelsen!

KL-KS

Vi planla også høstens kretsleder- og korpssjefsamling 25.–27. oktober. På denne samlingen vil vi blant annet vil oppdatere deltakerne på hvor langt vi har kommet i gruppe- og kretsutviklingsprosjektet, og arbeide videre med det. Dette prosjektet skal bidra å koble NSFs nasjonale ressurser enda tettere på kretsenes og gruppenes behov for støtte og oppfølging! På KL-KS vil også mangfold og kommunikasjon bli viktige temaer. I tillegg vil vi ha en felles økt om landsleiren i 2021.

Landsleir

I sammenheng med landsleir synes vi det var utrolig gøy at landsleirens tema og navn ble lansert på NM. Agenda 2021 med vekt på bærekraftsmålene synes vi er midt i blinken for organisasjonen! Det finnes nå en Facebook-side og nettside som har, og får, mye spennende informasjon fremover. Vi er imponert over alt arbeidet leirkomiteen alt har lagt ned, og gleder oss til fortsettelsen!

Kommentarfelt på bloggen

Ja! Nå har vi fått det tekniske på plass og kan åpne for kommentarer, innspill og spørsmål til innleggene på styrebloggen. Vi gleder oss til å høre fra dere! Skriv gjerne til oss hva dere mener om de sakene vi tar opp her i innlegget, så tar vi det med oss i det videre arbeidet.

Vi i speiderstyret ønsker alle en riktig fin sommer, med masse fantastiske kretsleire i hele landet, god tur til dugnadsgjengen som skal til Svalbard, til alle som skal arrangere og delta på kurs i sommer, og til de som skal på verdensjamboree i USA! Ha det gøy!

Sommerspeiderhilsen fra speiderstyret

Bloggbilde fra NM 4.jpg

  • Publisert: 01.07.2019
  • Av: Birgitte Heneide
  • Foto: Birgitte Heneide
  • Speiderstyrets blogg

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen