Med Hardangervidda som kurslokale

Nå bør du gripe sjansen til å oppleve en ekte vintertur på fjellet!

Vårsemesteret byr på mange muligheter til å oppleve vinterfjellet. Du kan være med på både kurs og organiserte turer, med alle vanskelighetsgrader og ambisjonsnivåer. Her får du en liten guide til våre arrangementer.

Med Hardangervidda som kurslokale

hardangervidda2.jpg

"Learning by doing" er helt sentralt i speidermetoden, og den beste måten du kan lære å mestre vinterfjellet er ved å oppleve det! På kurs i fjell- og vinterferdigheter får du oppleve en tredagerstur på Hardangervidda med to overnattinger i snøen. På Isklatretur kan selv de som bare har litt klatreerfaring og som ikke har isklatre-utstyr få prøve seg i fossene på Rjukan. Eller hva med å bli med på en klassisk vårskitur fra Finse når vårsola virkelig begynner å varme sent i april?

1.-3. februar: Isklatretur på Rjukan
14.-17. februar: Kurs i fjell- og vinterferdigheter
26.-28. april: Vårskitur - fra fjell til fjord

 

Hygge på Solstølen

solstølen bred.jpeg

For de som foretrekker at en dag på fjellet kan avsluttes med å varme tærne foran peisen, er en tur til Solstølen midt i blinken. Solstølen er forbundets stemningsfulle fjellhytte bygd i 1928 på Haugastøl, i supert turterreng ved foten av Hardangervidda. Hvis en hyggetur høres rett ut for deg er det flere muligheter:

25.-27. januar: Vinterhyggetur på Solstølen
13.-22. april: Åpen påske på Solstølen

 

Vinterføre i sommerferien

For de som virkelig ikke kan få nok av snø og is, byr isbreene i Jotunheimen på muligheter selv i juli. Har du ikke erfaring fra før, er brekurset midt i blinken for deg. Har du brekurs eller tilsvarende erfaring fra før, kan du bli med på bre- og fjellcamp.

7.-14. juli: Brekurs og brecamp i Jotunheimen

Brekurs_2013_Morten_Ødegaard-101.jpg

  • Publisert: 21.01.2019
  • Av: Geir Storli Jensen
  • Foto: Foto: Silje Høysæter, Morten Ødegaard, Birgitte Heneide

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen