Med troppen til utlandet

Å krysse landegrenser med troppen, krever som regel mer planlegging og et større budsjett enn turer og leirer i Norge, men er enklere enn du kanskje tror.

Denne artikkelen var først på trykk i Speideren #3 2017.

En utenlandstur med troppen er et speidereventyr utenom det vanlige. Det er noe speiderne kommer til å huske lenge, og mulighetene er mange!

Eirik Ulltang Birkeland, som er leder for Internasjonalt utvalg i NSF, har god oversikt: – Det er ikke så lett å få med seg alle mulighetene, og derfor har Internasjonalt utvalg samlet de nødvendige ressursene, forklarer han. Under overskriften «Verden 2018» står Internasjonalt utvalg på for å hjelpe alle speidere, rovere og ledere som vil oppleve et annet land neste sommer.  – Etter en fin sommer på Nord 2017 håper vi mange tar steget ut i verden i 2018. Det er utrolig mange spennende ting å være med på der ute, sier Eirik. Utvalget har samlet informasjon om mer enn 20 speiderleirer i Europa, Afrika, Amerika, Asia og Australia, i tillegg til Explorer Belt i Andorra og Roverway i Nederland, som er de store rovereventyrene neste sommer.

Trangt med store speidersekker på London_tube 7. Oslo Kanaljene Foto Einar Løhne Iversen.jpg

På undergrunnsbanen i London blir det trangt når speidere kommer med digre sekker! Foto: Guro Rasmussen.

Gulrot for speiderne

Det er lurt å starte tidlig med å forberede en utenlandsleir med troppen. En god tommelfingerregel er at minimum et halvt år i forveien må forberedelsene være godt i gang. Start gjerne høsten før dere skal på tur, eller enda tidligere. Det er ofte større kostnader knyttet til en utenlandsleir, og det er lurt å være tidlig ute og informere om dette, slik at både gruppa og foreldrene til speiderne kan begynne den økonomiske planleggingen.

Leir og reise til utlandet er uten tvil en stor motivasjonsfaktor for speidere som har vært med noen år og, ikke minst, for nye speidere. Forventningene og spenningen på forhånd er en viktig del av opplevelsen. Involver speiderne i planleggingen, og la turen bli en gulrot som motiverer til videre arbeid og forberedelser i patruljene og troppen.

– Det å reise ut kan være et ambisiøst prosjekt, eller helt enkelt, alt etter hva gruppa har kapasitet til, og hva speiderne har lyst til. Og det ikke absolutt være særlig mer krevende enn å arrangere troppsleir i Norge.

Nyttig hefte
Det nyttige heftet Med troppen til utlandet, som gir svar på de fleste spørsmålene du måtte ha om temaet har blitt oppdatert i år. På Nord 2017 og på PatruljeLØFT holdt Internasjonalt utvalg emnekurs med samme tittel som heftet.

Fikk du ikke med deg kurset, er du godt hjulpet ved å bruke heftet i planleggingen. Dessuten tar Eirik og de andre i Internasjonalt utvalg imot spørsmål og andre henvendelser med åpne armer. Kontakt dem på internasjonal@speiding.no.

  • Publisert: 27.11.2017
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Einar Løhne Iversen
  • Internasjonal

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen