Mer speidermoro i vår og sommer

Det kommer stadig tips om gode aktiviteter fra ulike kanter av landet, og Speiderbasen inneholder også bra forslag for speidere i alle aldre.

Trenger du forslag til aktiviteter som kan brukes framover, er det flere som har tipset om slike den siste tida i Facebook-gruppa for speiderledere i NSF. Her er noen gode tips:

Overnattingsstafett
Drøbak/Frogn speidergruppe gjennomfører en overnattingsstafett i forbindelse med sitt 100-årsjubileum: Hver natt i 100 dager sover minst én speider utendørs, også tidligere speidere er invitert til å være med.

Kan dere klare å gjennomføre en slik stafett i gruppa på mange ulike steder gjennom hele sommeren? Del bilder fra overnattingen med hverandre og se hvor lenge dere kan holde på! Bruk gjerne også emneknaggen #speiding på Instagram.

Nathalie (002).jpg

Nathalie fra troppen i  Drøbak/Frogn speidergruppe er med på overnattingsstafetten. Foto: Mikkel Rev Edsem.

Postløype
Flere grupper har laget postløyper i nærområdene sine. Nes-Årnes speidergruppe har lagt opp hele 12 naturstier med poster på forskjellige steder i lokalmiljøet! Flott aktivitet for speidere og familier i sommer – kanskje noen oppdager fine, nye turstier og rasteplasser på denne måten? Bruk gjerne orienteringskart og merk av postene. Del i ulike kanaler, så flest mulig kan få prøve seg, men minn på at smittevernreglene gjelder.

Geocaching er også en kjempefin aktivitet på denne tiden av året, og i Speiderbasen finner du fordypningsmerket Geocaching for tropp.

Speiderstier
Speiderne samarbeider med Google Norge om å dele de beste haikerutene, turstiene og leirplassene med omverdenen gjennom Speiderstier. Lån et 360-grader-kamera og bli med!

Speiderstier, foto Pål Christensen (3).JPG

Har du vært med på Speiderstier og fått merket ennå? Foto: Pål Christensen.

Kanoaktiviteter
Det går fint an å gjennomføre både kanoaktiviteter og kanotur for speiderne. Her er forslag til kanoleker, for eksempel morsomme “kanoball”!

Sykkeltur/-møte
Det finnes flere fine forslag til sykkelaktiviteter i Speiderbasen. Prøv dem, da vel!

Sniking (nei, vi snakker selvsagt ikke om å snike på bussen!)
En fin aktivitet som ikke innebærer risiko for smitte i det hele tatt, da selve målet er å unngå kontakt med andre. Og det er ikke bare de yngste som synes at sniking er gøy! Legg opp til en spennende fantasiramme for å gjøre det enda morsommere. Les mer om sniking i Speiderbasen – Sniketeknikk.

Finn og smak på spiselige planter i naturen
Du finner mange bilder og beskrivelser av planter på nett. Bruk gjerne denne brosjyra fra Universitetet i Tromsø. Vær nøye med å se etter sikre kjennetegn, så du ikke plukker giftige planter!

SPEIDEREN nr. 2-14 for 16+ (s. 18–19) har også en inspirerende artikkel om hva du kan finne og spise i skog og mark og ved sjøen. Du finner bladet her

I Speiderbasen finner du inspirasjon og mange flere gode forslag. Bruk filtrene, for eksempel Type, Aldersgruppe og Nøkkelord, for enklere å finne det du er ute etter.

Ha en fin og morsom speidersommer!

• Publisert: 15.05.2020
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Thomas Markento Andresen (illustrasjonsfoto)