Ny nettsidemal for grupper, kretser og korps er lansert!

Endelig er den nye nettsidemalen klar til å tas i bruk! Nettsiden er i den anerkjente publiseringsløsningen WordPress.

Norges speiderforbund har lenge jobbet med å få på plass en ny nettsidemal som skal erstatte løsningen levert av EzPublish. Løsningen fra EzPublish er blitt utdatert, og i tillegg går driftsvtalen med EzPublish ut 31/12/19.
Tiden er derfor inne for å gå over på en ny nettsideløsning for grupper, korps og kretser.
Den nye publiseringsløsningen er i WordPress og er nå klar for alle i organisasjonen. WordPress er et velkjent publiseringsverktøy, og det er intuitivt og enkelt å jobbe i. Nettsidemalen er basert på løsningen som de svenske scouterna har utviklet og som de har hatt suksess med. Se eksempel på nettsiden her: https://follo.speiding.no/

Testgrupper
Utvalgte grupper og kretser har testet den nye løsningen og gitt sine innspill. Bjørn Erik Hjellset fra Moldespeiderne har vært en av testpilotene, og sier dette om de nye nettsidene:
"Ut over den grafiske forbedringen på den nye nettsideløsningen er muligheten for tilgangsstyring gjennom medlemssystemet og import av flere arrangementer de største forbedringene i forhold til den eksisterende nettsideløsningen for grupper. Vi gleder oss til å få ferdigstilt de nye nettsidene våre!".

Noen utvalgte funksjoner å merke seg i ny løsning:

• Konfigurasjoner mot speiding.no og Min.speiding på bl.a kontaktinfo - slik at dette oppdateres automatisk ved endringer.
  • Enkel bookingløsning for speiderhytter/speiderhus og sosiale medier feed lanseres i desember.
  • Innlogging og brukeradministrasjon via Min speiding.
  • Du slipper å ha en egen innlogging til siden, og slipper å huske enda et passord!
  • Alle som får rollen "webmaster" eller som har rollen "IT-administrator" i Min speiding kan logge inn og redigere nettsiden uten å måtte lage egen wordpressbruker (men hvis noen foretrekker det er det også mulig selvfølgelig).
  • Nyhets- og kalenderfunksjon som også henter nyheter og kalender med nasjonale arrangementer fra speiding.no (se eksempel på follo krets sin side).
  • Hvis en gruppe og krets bruker løsningen vil både kretsens og forbundets nyheter og kalender vises på samme måte på gruppas side.
  • Domene [speidergruppe/kretsnavn/korps].speiding.no
  • Hvis man vil videreføre et eget domene dere eier kan dere sette opp det til videresending selv.
  • Full mulighet til å endre menyer, elementer på forsiden etc. etter eget ønske

Opprettelse og drift/bruk av nettstedet koster første året kr 2000, deretter koster det kr 1000 pr år. I prisen er alt inkludert - også domene, tilstrekkelig lagringsplass og noe support til å komme i gang samt med problemer som måtte oppstå.

For å ta i bruk den nye nettsideløsningen, vennligst fyll inn info i skjemaet.

• Publisert: 31.10.2019
  • Av: CAROLINE LEBORG