Nye ansikter på forbundskontoret

Line Aas Mjøster er ny leder for kommunikasjonsavdelingen, mens Erling Husby er prosjektleder for Patruljen i samfunnet.

Line overtar etter Kirvil Kaasa som leder for avdelingen som nå heter Kommunikasjon og marked. Hun har lang erfaring fra næringslivet som leder og rådgiver innenfor markedsføring og kommunikasjon. I tillegg er Line også utdannet sertifisert coach, og jobber også som frivillig på ulike arenaer.

– Jeg ser fram til å være med på å gjøre Norges speiderforbund enda mer synlig i samfunnet, og tilrettelegge for at alle frivillige i organisasjonen får verktøy og informasjon som forenkler deres hverdag. Jeg var selv speider i barne- og ungdomsårene, og gleder meg til å kunne bidra til at flere barn og unge får med seg gode verdier og verdifull kunnskap.

Kirvil, som har ledet avdelingen i nærmere ti år, slutter i stillingen etter eget ønske. Hun fortsetter som redaktør for Speideren og som medarbeider i avdelingen, som nå er utvidet fra to til tre årsverk.

Erling Husby, kjent for mange blant annet som ledertrener og kursveileder i Nettverk for friluftsliv, har nylig tatt fatt på jobben som prosjektleder for Patruljen i samfunnet. Denne satsingen, som du kan lese om her og i Speideren som kommer om to uker, handler først og fremst om at enda flere patruljer går ut og gjør en positiv forskjell i samfunnet. 

– Speidere tør å ta ansvar
– I 2018 vil vi vise at speidere tør å ta ansvar for verden rundt seg. Ideen er at patruljen utfordrer seg sjøl til å undersøke hva den kan bidra med i samfunnet, og hvordan. Vi kommer til å utvikle materiell som hjelper patruljene til selv å finne på og gjennomføre aktiviteter som er til nytte for andre, forklarer Erling om prosjektet.

– Friluftsliv står sentralt i speiderarbeidet i Norge, men speiding handler også om at hver av oss kan gjøre verden bedre, og at vi sammen med patruljen kan oppnå mer enn hver for oss.

 

  • Publisert: 06.11.2017
  • Av: Kirvil Kaasa

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen