Nye tider, nye sider!

De siste månedene har vært en spennende tid når det gjelder de digitale løsningene til Norges speiderforbund.

Vi har nylig lansert en ny og forbedret nettsideløsning for grupper, kretser og korps, samt en beta-versjon av en egen speider-app.

Nettsideløsningen
Behovet for en ny nettsideløsning er grundig kartlagt gjennom blant annet gjennom spørreundersøkelser til alle gruppene, korpsene og kretsene, og intervjuer med ulike typer brukere. Som en del av utviklingsarbeidet har vi vært i kontakt med speiderforbund i flere land, blant annet Finland, Frankrike og Sverige, og har valgt å samarbeide med Scouterna i Sverige om utvikling av nettsidemaler i det velkjente publiseringsverktøyet WordPress.

Hjelp til selvhjelp
Nettsideløsningen har blitt testet av blant annet Molde speidergruppe og Follo krets. Det er også blitt utarbeidet en innholdsrik brukerveiledning og en oversikt over de vanligste spørsmålene med tilhørende svar. I tillegg er det opprettet en egen gruppe på Facebook, hvor nettsideansvarlige fra de ulike gruppene og kretsene kan hjelpe hverandre med spørsmål som dukker opp underveis.

Praktisk om nettsideløsningen:
Opprettelse og drift/bruk av nettstedet koster kr 2 000 det første året, deretter kr 1 000 per år. I prisen er alt inkludert – også domene, tilstrekkelig lagringsplass og noe brukerstøtte for å komme i gang, samt i forbindelse med eventuelle problemer som måtte oppstå.
Ønsker din gruppe/krets/korps ny nettside på denne malen? Fyll inn info her.

Speider-app
Appen skal være et hjelpeverktøy i speiderhverdagen for speidere og ledere. Den er utviklet av Digitaliseringspatruljen i Nettverk for kommunikasjon og er kodet av Andreas Røste i patruljen. Du finner den på app.speiding.no. Appen er foreløpig tilgjengelig bare i betaversjon, eller testversjon, med begrenset funksjonalitet, men følg med i tiden fremover for å få vite mer.

• Publisert: 31.01.2020
  • Av: Hanne Kristine Lybekk