Meny

Nytt ansikt på forbundskontoret!

Oda Emilie Larsen er på plass som ansatt på forbundskontoret. Hun har lang og allsidig erfaring fra mange år som frivillig i speideren.

Fra nyttår har avdelingen for kommunikasjon og marked blitt slått sammen med avdelingen for program og lederutvikling, og Oda skal jobbe i denne nye avdelingen. Hun skal i hovedsak arbeide med oppfølging av arrangementer som for eksempel NM, og kommunikasjon knyttet til disse arrangementene.

– Jeg startet i 1. Drammen speidergruppe i 2004 fordi noen andre jenter i klassen allerede gikk i speideren, forteller hun. – De jeg begynte sammen med sluttet etter hvert, men den neste turen, sommerleiren eller høstkonken, holdt meg alltid igjen. Så ble jeg  peff, brødrene mine ble med i speideren, og mamma, som også hadde vært speider som ung, ble med som leder. 

Patruljen min var med på landsleir, gruppeleir og kretsleir i England, på egne turer. Vi planla og gjennomføre egne møter i større eller mindre grad, vi kvalifiserte oss til NM i speiding tre ganger og vi var på vinterturer. 

Tilbake for fullt
Etter noen rolige år i speideren ble jeg spurt om jeg ville være med å arrangere et roverarrangement i kretsen min, og som etter hvert ble omgjort til nasjonalt roverstevne. Det gikk overraskende bra, og så kom muligheten for å være med å arrangere NM i speiding i 2016. Derfra gikk jeg rett over  til å bli nestleder for roverleiren på landsleiren i Bodø. Det siste halve året av planleggingen ble jeg leder for etaten.

Jeg ble opptatt av rovernes rolle i speideren og dro som delegat på Roverforum, på Speidertinget og satt en periode i kretsstyret. 

De siste to årene har jeg sittet i forskjellige grupperinger og hatt ulike verv, men har prøvd å ikke ta på meg for mange ting om gangen. 

– Nå i desember ble det lyst ut en stilling på forbundskontoret, med mange oppgaver som jeg allerede hadde jobbet med som frivillig, så da måtte jeg prøve meg. 

Jeg gleder meg til å komme ordentlig i gang, forteller Oda.

  • Publisert: 03.02.2021
  • Av: Line Aas Mjøster

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv