<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Planene for utvikling av Tredalen tar form

Norges speiderforbund har gjennomført en arkitektkonkurranse om utvikling av Tredalen leirsted på Hvaler. Nå er vinneren kåret, og byggeplanene tar form.

Fire arkitektkontorer ble på seinhøsten i fjor invitert til å delta etter en utvelgelse blant 19 som meldte sin interesse. En jury med representanter fra eiendomskomiteen og Speiderstyret, samt en arkitekt, gikk grundig gjennom de fire forslagene og valgte i mars en vinner, Line Solgaard arkitekter AS.

Arbeidet med å få godkjent en reguleringsplan for Tredalen, samt veirett, har foregått over flere år. Det har krevd iherdig innsats og tålmodighet.  – Vi har en godkjent reguleringsplan, og endelig veirett er i ferd med å falle på plass. Vi har nå store muligheter til å utvikle Tredalen til et enda bedre sted for speidere, sier leder for eiendomskomiteen, Karen Johanne Strømstad. Hun ledet også juryens arbeid.

Utsnitt av vinnerbidraget. Illustrasjon: Line Solgaard arkitekter AS/Skjermdump fra juryens rapport.

– I vinnerbidraget er det tenkt helhetlig, med fleksible multifunksjoner for alle bygg. Lave, framtidige vedlikeholdskostnader har også vært en del av vurderingsgrunnlaget. Vi søker nå bredt om midler blant dem som støtter slike prosjekter, og ambisjonen er å komme i gang med byggearbeidet i høst.

Fra juryens innstilling:
"Juryen har etter en samlet vurdering kommet frem til at en innstiller Line Solgård Arkitekter for videre arbeider med utvikling av Tredelen leirsted. Line Solgård Arkitekter leverer et prosjekt med en overbevisende gjennomgående rød tråd.

(…) Prosjektet fremstår moderne samtidig som det henter elementer fra lokal byggeskikk på Hvaler. Basert på dette vil Norges speiderforbund nå gå i dialog med Line Solgård Arkitekter om avtale for oppdrag om videre prosjektutvikling."

 

  • Publisert: 22.03.2024
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Venusia Vinciguerra

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen logo
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear