Meny

Pride-paraden – årets viktigste speidertur?

Når vi speidere drar på tur, er vi opptatt av at alle skal føle seg velkommen. At alle skal oppleve mestring, få nye venner og oppleve nye eventyr. På tur er alle like viktige, vi er hensynsfulle, og vi respekterer hverandre. I speideren skal ingen bli mobbet, utestengt, diskriminert eller behandlet annerledes på grunn av hvem man elsker eller ikke elsker. Det er å være en god venn.

Pride er heller ikke så mye mer avansert enn det, og derfor er det en selvfølge at også Norges speiderforbund er med på feiringen. I dag er vi glad for å gå i Oslo Pride sammen med KM-speiderne for å vise at alle speiderne i Norge støtter denne viktige saken. Vi går fordi vi mener at alle barn, unge og voksne er like mye verdt, at alle er like viktige, og at alle fortjener respekt og forståelse.

Vi får ikke en bedre verden med mindre vi engasjerer oss. I speideren utvikler vi trygge, selvstendige og ansvarsbevisste mennesker som tør å være seg selv, som tør å kjempe mot urett, og som vil være med på å skape en bedre verden.

Det at speidere viser støtte til Pride-saken, er ikke en selvfølge i alle land og har ikke vært en selvfølge til alle tider. For mange er det heller ikke en selvfølge i dag. Nettopp derfor er det så viktig at vi hever regnbueflagget, vifter litt ekstra med regnbueskjerfet og markerer vår støtte.   

Når vi går på tur i dag, gjør vi det for fred og forståelse mellom mennesker, retten til å være seg selv og retten til å elske den man vil. Det er det verdt å gå en tur for!

– Fordi vi bryr oss

 

Speiderhilsen fra speidersjef Håvard og speiderstyret

 

  • Publisert: 22.06.2019
  • Av: Håvard Djupvik

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen