Reisebrev fra Solstølen!

Solstølen er en av hyttene til Norges speiderforbund. Den ligger på 1 000 meters høyde i et flott fjellterreng som egner seg godt til forskjellige friluftsaktiviteter. Man kan bade og fiske i Sløddfjorden eller i vannene innover fjellet, sykle langs Rallarvegen og vandre eller gå på ski i fjellet i området rundt hytta! En gruppe fra 1. Røa speidergruppe tok turen opp. Her er reisebrev fra turen!

Dag 1

Pøseregn! Vi gikk ettermiddagstur til en topp rett bak Solstølen.

IMG_4949.jpeg

Dag 2

Vi gikk til Tuva turisthytte via Ustetind. Det var skikkelig mye vind, og på toppen fikk vi en haggelstorm rett i fleisen. Heldigvis kom vi oss frem til Tuva, fikk igjen varmen og spiste de beste vaflene! Vi gikk 1,8 mil!

IMG_5107.jpeg

Dag 3

Vi kjørte over fjellet og gikk inn til nydelige Vøringsfossen.

IMG_5205.jpeg

Dag 4

Vi var i klatreparken i Ål hele dagen.

IMG_5391.jpeg

Dag 5

Det var klart for hovedmålet som var å sykle Rallarvegen (fra Haugastøl til Finse). Vi hadde egentlig planlagt overnatting, men været (nattemperaturen) og snømengden gjorde at vi bestemte oss for dagstur.

IMG_5499.jpeg

IMG_5565.jpeg

Dag 6

Siste turdagen gikk vi rundt Store Krekkja (cirka 12 km).

IMG_5667.jpeg

IMG_5730.jpeg

Det var masse snø i fjellet og da ble det selvfølgelig masse snøballkriger!

Solstølen har sengeplass til 17 personer. Hytta leies ut til både medlemmer av Norges speiderforbund og ikke-medlemmer til hyggelige priser. Trykk her for å komme til infosiden!

• Publisert: 28.07.2020
  • Av: Tiril Thorvaldsen Fosen (sommervikar)
  • Foto: Martine Branem