Meny

Riktig god jul - og fire gode ønsker for neste år

Vi bruker ofte «veien blir til mens vi går», og i 2020 kan vi med hånden på hjertet si at veien noen ganger har vært litt brattere og mer svingete enn vi hadde forutsett. Nå er det straks jul, og for mange kan det være godt å benytte anledningen til å stoppe opp litt. Det har vært et krevende år for oss alle på ulikt vis, på skolen, på jobb og på fritiden, og nå trenger vi en pust i bakken før vi tar fatt på en ny etappe.

Arbeidsplanen som ble vedtatt på Speidertinget i høst, ga Norges speiderforbund føringer for hva vi skal vie ekstra oppmerksomhet til i 2021 og 2022. Arbeidsplanen legger de store linjene, men like viktig er det at vi alle har med oss de fire overskriftene i planen når vi legger planene for aktiviteter og hvordan vi ønsker å ha det i gruppa, kretsen eller korpset i 2021.

De fire temaoverskriftene i arbeidsplanen er:

  • Vi er synlige

  • Vi er mangfoldige og inkluderende

  • Vi blir flere

  • Vi tar vare på hverandre
     

Disse fire kan også være en fin ramme for våre ønsker for det neste året. 

Vi ønsker å være en enda mer synlig organisasjon, slik at vi blir det naturlige alternativet for foreldre som vil at barna skal finne en meningsfylt aktivitet. Vi ønsker også å være synlige som eksperter på fagområder vi mestrer godt – blant annet ungt lederskap og friluftsliv. Husk også å dele alle de gode historiene fra deres egen speidergruppe, slik at flere får vite om hvor fint vi har det!

Vi vil ønske alle velkommen inn og bli enda bedre til å invitere dem som ikke finner oss på egen hånd. Når vi blir bedre kjent med noen som ikke har samme bakgrunn som oss selv, får vi også andre perspektiver og innspill, og vi får tilgang til andre erfaringer enn dem vi selv har med oss. Vi skaper også muligheter for nye og gode vennskap. 

Vi vet hvor fint det er å være i speideren, og vi vil legge til rette for at vi skal bli flere. Vi skal fortsette arbeidet med å gi gruppene og kretsene gode verktøy, og også støtte til lederne, slik at de kan utvikle seg og trives enda bedre. Vi vet at det er lettere å jobbe med kvalitet og rekruttering i en gruppe som er i vekst, og ønsker oss både flere grupper og grupper med økende medlemstall i året som kommer. Vi ønsker at det neste året skal bidra til at flere barn og unge får oppleve speidereventyr og gode vennskap.

I år har det blitt tydeligere hvor viktig det er at vi tar vare på hverandre – at du spør vennen din, den andre lederen eller andre rundt deg om hvordan han eller hun egentlig har det. Vi skal fortsette å utvikle gode prosesser og verktøy for å ta vare på alle dere som hver dag gjør en fantastisk innsats, men like viktig er det at vi ser hverandre og sier takk. Takk for den innsatsen du har gjort i året som har gått, enten du er speider, venn, mamma eller pappa, leder eller frivillig i en annen rolle.

Takk for at du er med på å bidra til at vi går inn i et nytt år sammen. 

Håper vi sees til nyttårsprat over nettet 6. januar kl. 20.00. Mer informasjon om det kommer rett over nyttår.

God jul til dere alle, og alt godt for det nye året!


Hilsen fra Speiderstyret

Speiderstyret (4) nov 2020 foto CF Salicath.jpg

 

  • Publisert: 22.12.2020
  • Av: Speiderstyret
  • Foto: C. F. Salicath

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv