Roverfemkamp - mye moro på en helt ny måte!

I det siste halve året har vi vist at speidere tar utfordringer på strak arm. Roverfemkamp 2020 er et bevis på at vi alltid er beredt til å finne gode løsninger for morsom aktivitet, til tross for at rammene er litt uforutsigbare.

Femkampen en en over 60 år gammel rovertradisjon som hver høst samler roverlag fra hele landet til en vennskapelig kappestrid om vandretrofeet Pagos sverd. Årets Roverfemkamp var planlagt på Krakosseter i Nittedal helgen 18.–20. september, men på kort varsel måtte arrangementsgruppa snu seg rundt og planlegge en helt ny variant av Roverfemkamp, hvor aktivitetene foregikk samtidig - over hele landet, i Korona-vennlig form.

17 roverlag deltok i femkampen der de ville – på speiderhytta, på hengekøyetur eller et annet sted. Gjennom femkamphelgen fikk alle lagene tilsendt ulike morsomme oppgaver som krevde godt samarbeid og kreativitet.

Oppgavene besto av en god blanding av praktiske speiderferdigheter, spørsmål, og morsomme utfordringer. Oppgavene var blant annet å lage et plagg av gaffa-tape og alternativt orienteringsløp.

Løsningen på hver oppgave skulle dokumenteres med bilder og eventuelt film. Årets femkamp hadde mindre preg av konkurranse, men moro ble det! Under ser dere noen av bidragene.

Roverfemkamp 1 bål.jpg

Myrvoll roverlag vant første konkurranse med kreativt leirbål og koselig badestampkveld. Foto: @myrvoll_rovere

Roverfemkamp 2 gaffa.jpg

I hemmelig oppgave gikk Roversover av med seieren med denne flotte kreasjonen. Foto: @anevatna

Stein.jpg

Roverlaget i Nittedal speidergruppe vant konkurransen “alternativ orientering” med en særdeles god og stor fiskesprettstein! Foto: @seb_m_k

120132193_1233861563650000_8467642492890188779_n.jpg

Her ser vi Blå Lama roverlag på et annet alternativt orienteringsløp. Foto dette bildet, og bildet øverst: @blalama_roverlag

Roverfemkamp 3 frokost.jpg

Uforglemmelig bryllups-frokostbord hos Agniki Roverlag. Foto: @atatte_02

– Vi var veldig spente på hvordan det kom til å gå. Vi gjorde om på aktivitetene og hadde først blitt ferdig med alle oppgavene etter åpnings-eposten ble sendt ut. Det ble en morsom utfordring å skulle lage et opplegg ingen andre hadde gjort før oss. Vi ble glade for å se hvordan oppgavene ble tatt i mot av alle som deltok. Uten engasjementet ute blant roverne hadde ikke arrangementet blitt i nærheten av like bra. Vi håper alle hadde en kjekk helg, også gleder vi oss til å forhåpentlig å kunne treffe alle på en fysisk roverfemkamp til neste år, sier prosjektlederne Simen Halderaker Husby og Marie Anne Dam Nielsen.

Vi gratulerer alle med med vel gjennomført Roverfemkamp, og en ekstra hilsen til arrangementsgruppa som snudde seg rundt og lagde et supert opplegg for Roverfemkamp 2020!

Spieder-sport-Rover-5-kamp-2020.png

• Publisert: 25.09.2020