Samarbeid om profilklær

Norges speiderforbund og Speider-sport har inngått et samarbeid med Tufte om tur- og profilplagg for speidere. Klærne er i hovedsak laget av bambus, merinoull og resirkulert eller økologisk bomull. Bra for deg og for miljøet!

Tufte ble grunnlagt i 2012 av Olaf Tufte. En ordentlig fin fyr, bonde og olympisk mester fra Vestfold. Med mantraet «Det er alltid mulig å bli bedre» begynte Olaf å lage boxere for menn. Merket har kommet langt siden da, men mantraet står fortsatt like stødig.

– Med fokus på miljøvennlige klær til hele familien, har bambus alltid vært det viktigste råmaterialet for oss, forklarer Per Øyvind Jacobsen hos Tufte.
– Bambus vokser fort, behøver ingen ekstra vanning foruten regnvann, heller ingen bruk av kjemikalier eller sprøytemidler. Kort fortalt er bambus skikkelig bra. Når vi bruker bomull i klærne våre, er målet å bruke økologisk eller resirkulert bomull av god kvalitet. Riktig og viktig med tanke på naturen!

Miljøløftet

Tufte har gitt seg selv et løfte om at de skal begrense bruken av plastfiber i klærne. Det betyr å kutte vanlig polyester. De garanterer at du aldri vil finne fleece av polyester i produktene deres. Polyesterfleece består av mikroplastfibre som løsner i vask og ved bruk, og som forurenser havet og miljøet. Tufte sitt fleecealternativ er laget av 100 % merinoull. Det gir bedre varme, større komfort og lengre varighet – både for forbrukerne og miljøet.

Tufte jobber hardt for å bruke emballasje uten plast. Kjøper du klær fra Tufte i en vanlig butikk, kommer noen av dem i pakning, men den er helt plastfri. Mye av den er laget av 100 % resirkulerbar papp. Klær som ikke er i pakning, blir pakket i plast når de sendes ut til kundene fra en nettbutikk. Tufte forteller at de vil bytte ut denne plasten med poser laget av maisstivelse som vil bli tatt i bruk om ikke så veldig lenge.

unnamed.jpg

Speidersjef Håvard Djupvik i Tuftes speiderjakke i ull. • Foto: Birdy – Birgitte Heneide

– Vi speiderne og Tufte er glad i å være ute naturen og opptatt av å ta best mulig vare på den. Derfor passer vi godt sammen. Jeg synes det er supert at vi har fått på plass et samarbeid, sier speidersjef Håvard Djupvik fornøyd.

Olaf Tufte synes også at det er bra å være på lag med tusenvis av barn, unge og voksne som er glad i å være ute:
– Gode turer og fine opplevelser ute i friluft, er gull for oss alle. Men vi vet at klimautfordringene krever iherdig innsats for å finne stadig bedre måter å gjøre ting på. Jeg håper at speiderne og vi hos Tufte kan inspirere hverandre til det!

Klærne fra Tufte er basisplagg som tåler godt lek og speiderbruk.

• Publisert: 29.10.2019
  • Av: Line Aas Mjøster