Meny

"Sammen redder vi liv" - har reddet liv!

I forbindelse med "Sammen redder vi liv"-prosjektet bestilte 1. Herre speidergruppe en hjertestarter. I forrige uke bidro den til å redde et liv.

En av hjertestarterne har etter kort tid kommet til nytte, og i forrige uke bidro den til gjennoppliving etter at en mann falt om med hjertestans i Herre i Telemark. All ære til de som var på stedet og hjalp til med gjenopplivingen, samt 1. Herre Speidergruppe som så klokt valgte å plassere hjertestarteren sin offentlig tilgjengelig på den lokale Prix butikken. Sjelden treffer vårt motto "VÆR BEREDT" så godt.

Vi sender gode tanker til Gjensidigestiftelsen som gjennom sine finansieringsbidrag har gjort dette mulig, både Norges speiderforbunds bidrag i prosjektet og hjertestarterne som ble levert av LHL Førstehjelp, og til Helsedirektoratet som har regien på den nasjonale førstehjelpdugnaden - "Sammen redder vi liv". 

Alle disse har nå bidratt på hver sin måte til å faktisk gjenopplive en person. Dette viser at prosjektet som ble startet av helseminister Bent Høie virkelig nytter. 

Vi oppfordrer også alle med hjertestartere til å registrere disse i det offentlige hjertestarterregisteret som du finner på www.113.no 

Les mer om den nasjonale førstehjelpsdugnaden "Sammen redder vi liv" her.

  • Publisert: 01.07.2020
  • Av: Line Aas Mjøster
  • Foto: Thomas Markento Andresen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen