Snart 17. mai – med speiderne på plass!

Årets feiring av nasjonaldagen blir ikke som den pleier, når verken fine barnetog eller slitne, men glade russ fyller gater og torg. Men mange steder bli speiderne å se 17. mai.

Flaggheising, flaggborg og andre innslag – speidere er en selvsagt del av 17. mai-tradisjonene i bygd og by og gjør dagen høytidelig fra tidlig om morgenen.

Siden Norge stengte ned det meste av aktiviteter i midten av mars, har speidere over hele landet funnet kreative måter å drive speiding på, og planlegging for 17. mai-feiringen er en del av det. På Sørlandet skal sjøspeiderne fra Søgne og Flekkerøy ha hver sin flotte 17. mai-kortesje av båter som skal gå langs land, sammen med korps og andre lokale foreninger og lag. Også mange andre steder er speiderne ivrige etter å bidra til å lage en fin festdag for lokalsamfunnet sitt.

– 17. mai er jo mye mer enn is, smil og sekkeløp, og i år er det kanskje ekstra viktig å feire fellesskapet, demokratiet og den mer enn 200 år gamle grunnloven som utgjør fundamentet for samfunnet vårt, sier speidersjef Håvard Djupvik. Han gleder seg til å delta på en justert variant av flaggheisingen med speiderne i Rælingen 17. mai.

Hva skal din speidergruppe gjøre på nasjonaldagen? Tips oss gjerne om det! Og husk å dele 17.-mai-bilder med #speiding, så andre også får glede av dem!

Tips lokalavisa
Har dere ikke allerede gjort det, tips lokalavisa om hva dere skal bidra med 17. mai. Bruk gjerne forslaget til tekst som utgangspunkt.

• Publisert: 11.05.2020
  • Av: Kirvil Kaasa