Meny

Sommeraktiviteter – Nærleir og felles leirbål

Fellesskapet er viktig på leir! I år ønsker vi å dyrke fellesskapet både ved å være nær hverandre og på avstand. Gjennom å invitere speiderne i hele landet til å bli med på Nærleir ønsker vi å gi følelsen av å være på leir sammen, selv om vi ikke nødvendigvis får til å være fysisk sammen.

Vi arrangerer nasjonale digitale leirbål for å markere starten og slutten på leirsommeren, vi lager en felles leirsang, et felles leirmerke og vi deler opplevelser, erfaringer og lure ideer med hverandre.
 

Leirmerke
Nærleir er et leirmerke som kan brukes av speidergrupper som arrangerer leir i sommer, men det er også for dem som ikke får vært på vanlig speiderleir i år. Nærleir handler både om å endelig få lov til å være nær hverandre igjen, og om å skape læring og gode opplevelser som ikke krever at man reiser langt avgårde. 
Nærleir-merket kan kjøpes hos Speider-sport.

Hvem kan delta?
Alle speidere i Norges speiderforbund kan være med på Nærleir, enten gjennom å delta på en sommerleir i egen gruppe eller gjennom å delta i en egenorganisert, lavterskel nærleir med patruljen, med noen venner eller eventuelt alene. For alle dere som er godt i gang med planlegging av supre sommeraktiviteter, kan dere bruke Nærleir som et tillegg til det dere har planlagt. Og om dere har leirmerke i sommer - så er det alltid bra med et merke til!
Les mer om Nærleir 2020 på arrangementsiden.

Felles leirbål i juni og august
For å få en felles start på sommeren for alle speiderne inviterer vi til et felles digitalt leirbål torsdag 25. juni. Arrangementet blir lagt ut på Facebook, og vi kan allerede nå love hilsen fra Speidersjef Håvard, premiere på ny leirsang, danseutfordring, og speiderhistorer, og muligens en konsert...

For å oppsummere sommeren og også for å forberede oss for et nytt speiderår vil vi invitere til nytt leirbål søndag 16. august. Ikke så mye er klart enda, men planen er blant annet å vise morsomme klipp og dele gode minner fra aktivitetene der har sendt inn i sommer, og annet kos og gøy.
Mer informasjon om begge arrangementene kommer, følg med!


Del opplevelser!
For å inspirere hverandre, dele læring, og skape enda flere gode opplevelser, er det viktig at dere deler tips, råd og gode opplevelser. Del i Facebookgruppene for ledere, rovere og peffer og asser, del i deres egne kanaler, og inviter lokalavisene med på aktivitet. For at vi også skal kunne dele de gode historiene i forbundets kanaler, og forberede artikler eller innslag om hva som skjer, er det fint om dere sender tips på e-post til fk-kommunikasjon@speiding.no
Om det er gruppeleir, overnatting for patruljen i hengekøye i nærskogen, eller to speidere som vil gå Norge på tvers i sommer, så vil vi gjerne vite om det. 

 

Husk smittevernreglene!
Vi minner også om å følge smittevernreglene i sommer, les tips og råd til gjennomføring av speideraktiviteter på denne siden. 


 

  • Publisert: 04.06.2020
  • Av: Norges speiderforbund

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen