Sosialt og inspirerende LØFT i vakker natur

Rovere og ledere får et variert tilbud på årets LØFT, som arrangeres på Gullbekkheia leirsted i , i nærheten av Mo i Rana. Temaet er i år Patruljen i samfunnet, og rammen er storslagen natur.

Gullbekkheia leirsted tilhører Helgeland krets og ligger midt i et eventyrlig landskap med høye tinder, frodige elvedaler, enorme fjellvidder, evig is, spennende grotter og en fantastisk øyverden.

Gullbekkheia.jpgDen fine hovedbygningen på Gullbekkheia en klar novemberdag. Vinteren er i anmarsj. Foto: Kjell-Øystein Braseth.

LØFT, som arrangeres 21.–23. september, gir masse inspirasjon til speidergruppene i starten av et nytt speiderår. Det inkluderer både faglig og sosialt påfyll, og du som deltar, kan selv velge blant tilbudet av kurs og aktiviteter.

Deltakerkontingenten på kr 700 dekker opphold, mat og programmet gjennom helgen. Alle deltakere som får reisekostnader på minimum kr  1 000 i forbindelse med årets LØFT, kan søke om reisestøtte (utregning av støtten til hver enkelt vil skje i etterkant av arrangementet).

Innholdet er foreløpig ikke helt spikret, men arrangøren tar sikte på mange gode og spennende kurs, blant annet i skadesminke, primitive ildteknikker, mat over bål og radiospeiding, i tillegg til grottevandring, klatring og padling.

_DSC8951.jpgPå LØFT er det god tid til å møte andre ledere og rovere fra hele landet. Foto: Therese Brendryen.

Innsjekk åpner fredag, men programmet på LØFT åpner lørdag for å få med alle som ankommer seint på fredag eller tidlig på lørdag. Fly til Bodø eller til Mo i Rana og buss videre, eller tog til Mo i Rana, er aktuelle reisealternativer. Togturen fra Bodø er en naturopplevelse i seg selv – anbefales! Påmeldingen er åpen nå, og påmeldingsfrist og frist for valg av kurs er 3. september.

  • Publisert: 08.06.2018
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Therese Brendryen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen