<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Speideraktiviteter i påsken!

Store og små er engasjert i speideraktivitet på digitale flater og hjemme nå mens vi ikke kan møtes fysisk. Det er kjempebra! Stadig kommer det kreative forslag i de nye Facebookgruppene for ledere, rovere og peffer og asser, til morsomme ting speiderne enkelt kan gjøre.

Hjemmespeiding - Nytt prosjektmerke for bevere og småspeidere

I forbindelse med det at de vanlige speideraktivitetene er avlyst i en periode er det laget et prosjektmerke man kan ta hjemme. Det består av en rekke oppgaver man kan gjennomføre. Opplegget passer best for bevere og småspeidere, men mange av oppgavene kan gjerne brukes av både eldre speidere og voksne. Aktivitetsforslagene er mange og varierte, og er enkle å gjennomføre hjemme på egen hånd eller med litt hjelp fra foreldre. Prosjektmerket kan også gjøres som bingo.

Les om det nye prosjektmerket for bevere og småspeidere her.
 

Koronadugnad

I forrige uke var det nye fordypningsmerket for korona-dugnad på plass. I tillegg til at det er en fin ting å hjelpe andre og ta ansvar, kan du nå også få et merke for det! Speidere i alle enheter kan gjennomføre ulike merkekrav som handler om både smittevern og om å ta ansvar for andre og seg selv gjennom sosial aktivitet.

Merkekravene for alle enheter finner du her:
 

Hjemmeleir

Vi oppfordrer både speidere og andre til å være med på denne fine aktiviteten som passer for alle. Påskeuka er en god anledning for alternativt leirliv i år, men ikke nok med det: Både i påska og 23. april, på St. Georgsdagen, oppfordrer vi alle til å finne fram sovepose og liggeunderlag og bli med på en markering utenom det vanlige. Vi har leir i nærskogen, i hagen, på balkongen, eller under spisebordet, og deler bilder av det med hverandre ved hjelp av emneknaggene #speiding og #hjemmeleir. Aktiviteten hjemmeleir har fått støtte fra Norsk Friluftsliv og Miljødirektoratet.

Onsdag 8. april er det superfullmåne, det betyr at fullmånen lyser enda sterkere enn ellers, så hvis himmelen er klar da, blir det så lyst at du nesten ikke trenger lykt.

Les mer om hjemmeleir her.


Jamboree on the Air i helgen
3.–5. april er det Jamboree on the air, en unik spesialversjon av JOTI, for speidere over hele verden! Det blir webinarer, spill og konserter. Alle som vil kan være med, gjerne hjemme fra gapahuken på stuegulvet! Det er morsomt at speiderbevegelsen spontant har et stort internasjonalt arrangement i en krevende tid.

Les mer om arrangementet her.
 

Speiderbasen

Husk også å se alle de andre gode aktivitetstipsene i Speiderbasen! Her finner du fine aktviteter som tur-bingo, mat på tur, leker og ting dere kan lage hjemme i påsken.


Vi minner om FHI sin anbefaling om å ikke dra på besøk til hverandre, og å holde god avstand til andre når dere er på tur. Norsk Friluftsliv har nettopp lansert "Råd til turgåere i korona-tiden – på 20 ulike språk". Del den gjerne fra speidergruppa deres lokalt.

God påske!

  • Publisert: 03.04.2020
  • Av: Line Aas Mjøster