Speiderne fikk kongelig besøk

Kronprinsparet besøkte mandag Bjerke bydel i Oslo og Isdammen på Årvoll. Der holder 7. Oslo Kanaljene speidergruppe til. Speiderne tok godt imot de kongelige, Oslos ordfører Marianne Borgen og 500 barn fra barnehager og skoler i bydelen.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk i løpet av besøket på Isdammen grillet pølser og pratet med noen av de 40 speiderne og 10 ledere fra 7. Oslo Kanaljene speidergruppe som var vertskap for friluftslivsdelen av besøket. Speiderne hadde tent bålene, spikket pølsespidd og laget en fin natursti rundt vannet. På postene var det oppgaver om alt fra ulike gevir, til levende bekkerøye i et kar(!). Stifinnere og vandrere sto på postene langs naturstien, som ble besøkt av over 500 barn fra bydelen.

IMG_6375.JPGKronprins Haakon i samtale med Iver Aage Iversen på en av naturstipostene. Oskar Vikhamar følger med. Arne Iversen (t.v.) og Bjørn Skauli svarer på spørsmål om speidergruppa fra Kronprinsesse Mette-Marit.

Gode på friluftsliv og synlighet
I bydelen er speidergruppa kjent for å lage gode arrangementer for befolkningen, og for å engasjere seg i nærmiljøet på flere måter. 7. Oslo Kanaljene ble tidligere i år tildelt forbundets synlighetspris for 2016 for engasjementet sitt og for evnen til å gjøre speideren synlig i lokalmiljøet. Da bydelen skulle forberede mandagens kronprinsparbesøk, ble speidergruppa bedt om å bidra med friluftslivsaktiviteter.

Tilbudet ble tatt godt imot av både små og store.  – Naturstien hadde oppgaver som passet for alle, også for de yngste barna, forteller speiderleder Iver Aage Iversen, som var på plass ved Isdammen i går. – Kronprinsparet tok seg god tid til å snakke med speiderne, og tilbakemeldingen på opplegget vårt etterpå fra bydelen var positiv, det er hyggelig! slår Iver Aage fast.

DSC_0326.JPGFra venstre: Vilja Lyng-Oulie (13), Arne Iversen (19), Bjørn Skauli (22), Ida Reinholdt (20), Oskar Vikhamar (18) og Iver Aage Iversen, var blant de 50 speiderne og lederne som brukte den fine vårdagen på speiderfriluftsliv ved Isdammen.

• Publisert: 28.03.2017
  • Av: Kirvil Kaasa