Speiderstier – våre stier starter der veiene slutter

I samarbeid med Google Norge kan du nå bli med å gjøre speidernes favorittstier tilgjengelig for andre på nettsiden speiderstier.no.

Speiderstier er et spennende og morsomt samarbeid med Google Norge, hvor alle speidere kan være med på å dokumentere og dele våre beste haikeruter, stier, leirplasser og favorittsteder med omverdenen på Google Street View og nettsiden www.speiderstier.no.

Vi starter prosjektet med å gå tur i fjellene rundt Bergen med den store Google Street View-trekkeren vi får låne fra Google. Etter det kan speidergrupper låne små 360-graders kameraer og filme sine egne turperler. Vi oppfordrer grupper i hele landet til å gå ut på tur og filme sine favorittstier, fine leirplasser og turområder. Kanskje dette er en spennende aktivitet for de eldste speiderne på patruljehaik til høsten.

Digital utforskning
Målet er å få speiderne til å lære mer om nærmiljøet sitt, gå mer på tur, samt å gjøre norsk natur enda mer tilgjengelig enn i dag, gjennom en kombinasjon av Googles teknologiske plattform og speidernes kunnskap om natur, friluftsliv og lokale turmuligheter. Dette er også en god mulighet for speiderne å teste ut ny teknologi i kjente rammer.

– Da vi lanserte Street View for tolv år siden, var målet å gjøre det mulig for brukere over hele verden å utforske verden digitalt, fra fine steder i nærheten, til berømte landemerker på andre siden av kloden, forteller Helle Skjervold, pressesjef for Google i Norge.

– Det er fortsatt målet vårt, og i dag har vi verktøy som gjør det mulig for brukere å bidra med bilder fra alle verdenshjørner på en enklere måte enn noen gang. Disse bildene utfyller bildematerialet Google selv samler inn, forklarer Skjervold. – Vi er veldig glade for å samarbeide med Norges speiderforbund, som kjenner norsk friluftsliv så godt, og som bidrar til å gjøre norsk natur mer digitalt tilgjengelig for en hel verden.

Lån et kamera
Som en del av samarbeidet har Google tilbudt speiderne opplæring i kamerautstyret og hvordan man laster opp innhold til Google Street View. Materialet innhentes av speiderne selv, og bilder fra stadig nye turer over hele Norge vil lastes opp i tiden fremover ved hjelp av små og store kameraer.  
Prosjektet er beskrevet i Speiderbasen, og er en del av prosjektmerket «Vi gjør verden bedre» i Patruljen i samfunnet. Det er lurt at gruppa setter seg ekstra godt inn i naturen i området de skal gå. Dermed kan en sørge for å få med informasjon om særskilte hensyn, som hekkeplasser, naturreservat eller andre ting som krever aktsomhet fra turgåerne.

SJEKK UT HVORDAN DU KAN BLI MED I SPEIDERBASEN

Alle som er med på å kartlegge sin sti får deltakermerket Speiderstier. 

  • Publisert: 29.04.2019
  • Av: Line Aas Mjøster
  • Foto: Carsten Pedersen
Avdelingsleder kommunikasjon og marked
Line Aas Mjøster
Telefon: 977 52 875

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen