Meny

Speiderstyrets nyttårshilsen

Kjære lederstjerner Nå har vi vært gjennom et annerledes år, og en litt annerledes jul. Her på Romerike ble 2020 toppa med en tragisk naturkatastrofe, så speidersjef Håvard som til daglig er politi og nå ansvarlig for evakueringssentrene, han har hatt fokus på å være beredt for alle dem som har det vanskelig akkurat nå i Gjerdrum. Så visespeidersjefen skal få komme med en hilsen fra oss i Speiderstyret i år.

Se nyttårshilsen på Facebook her.

I nyttårshilsenen i fjor snakket Håvard om å legge merke til det som er bra, og sette pris på det, oppi det som er vanskelig. Lite visste vi hvor relevant det nyttårsforsettet skulle bli i 2020.

2020 ble året der det å være beredt virkelig ble satt på prøve, for hvordan er man beredt på noe som endrer seg hele tiden? Innsatsen, viljen og kreativiteten rundt i speidernorge er bare å ta av seg hatten for. Vi vet at det har vært vanskelig, uforutsigbart og tungt, men også givende og meningsfullt. For det vi driver med ER viktig for veldig mange på så mange måter, og det er ikke alltid så lett å tenke på hele tiden når hverdagen gir en ny utfordring, ny regel eller endring. Men den viljen og kraften til å se det positive og mulighetene i situasjonene, det må vi ta med oss videre inn i 2021.  

For dette er et maraton, og vi ser såvidt enden på det, men vi må fortsette å stå løpet ut og fortsatt ha overskudd til festen som kommer etterpå! For den kommer! Kanskje allerede på en Agendaleir til sommeren? Kanskje til høsten? Kanskje blir det flere som vil være med som ledere? Kanskje er det flere barn og unge som vil være med som speidere? Det er på tide å lage en plan for festen! 

For det er litt av et speiderår vi skal inn i, med både moro, gøy og hygge! Sammen, hver for oss skal vi drive den lokale speidingen i gruppene så godt det lar seg gjøre, vi skal tenke sammen på tenkedagen, vi skal gjøre en innsats for Tanzania i Speideraksjonen, og ikke minst skal vi sees igjen på drøssevis av Agenda-leire til sommeren. 

I den annerledes rare tida, hvor mange sosiale møteplasser har forsvunnet, er det lettere for de som ikke har så mange rundt seg å falle utenfor, og ikke bli sett. Særlig gjelder dette kanskje de som er ungdommer og unge voksne. Kan vi ta en ekstra prat med dem? Sørge for at alle henger med og inkluderes. Kan vi også gjøre en ekstra innsats for at enda flere blir med i gjengen vår i 2021?

Kjære lederstjerner, sa jeg i begynnelsen.

Frem mot jul fulgte vi og kanskje alle de som kunne finne på å bli med i speideren fremover, hver dag en fyr i speiderskjorte på TV, en fyr som viste seg (etterhvert) å være ganske verdig den skjorta. Å være peff, rover eller speiderleder er jo å være en ledestjerne. Det handler om å se og være oppmerksom på andre, og å inspirere den enkelte til å finne sin vei. Det er dette vi driver med.

(Og hvis du ikke har sett julekalenderen Stjernestøv på NRK, så må du altså bare gjøre det.)

I 2021 vil vi fortsette å være beredt, å ta vare på oss selv og på hverandre. Og holde ut og holde sammen. Så er jeg sikker på at 2021 blir et fantastisk minnerikt år, der vi fortsetter å lager kreative løsninger, setter pris på det positive, og samler oss rundt Agendaleirbål i hele landet, mens vi tenker litt på hvor fint det er å være en del av verdens største og beste vennegjeng. 

Må 2021 bringe oss nye venner, gode klemmer og flere leirbål. Godt nytt speiderår til alle dere fra alle oss i Speiderstyret.

  • Publisert: 01.01.2021
  • Av: Speiderstyret

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv