Speidertinget 2018 åpnet på Hell i Trøndelag

Denne helgen avholder Norges speiderforbund speiderting på Hell utenfor Trondheim. Fredag ettermiddag ble det høytidelig åpnet.

Speidertinget er forbundets øverste myndighet, og har ordinært møte hvert annet år.

Kl.15 fredag ble Speidertinget åpnet med flaggborg bestående av lokale speidere og velkomstord fra Lise Brekken, kretsleder i Sør-Trøndelag, etterfulgt av speidersjef May-Britt Roalds åpningstale til Speidertinget. Varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, var stolt av å få ønske speiderne velkommen til kommunen, og hadde flere forslag til fine turer i nærområdet, men det spørs om det blir mye tid til det denne helgen.

IMG_0087 Varaordfører og speidersjef Foto Hanne Kristine Lybekk.jpg

Varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, mottar Speiderboka fra speidersjef May-Britt Roald etter hilsningstalen sin på Speidertinget fredag.

Speidertinget består av Speiderstyrets medlemmer og 143 representanter, i tillegg til en rekke inviterte gjester. I løpet av helgen legges føringer for Norges speiderforbunds arbeid og fokusområde framover, samt at det velges nytt speiderstyre for den neste toårsperioden. Det skal også stemmes over hvilken ordlyd speiderløftet skal ha.

Vil du følge med på hvilke vedtak Speidertinget gjør og hvem som blir ny speidersjef, få med deg debattene og avstemningene? Hele arrangementet blir strømmet direkte, følg sendingen på  https://streaming.speiding.no/.

Alle sakspapirene til Speidertinget finner du her.

• Publisert: 02.11.2018
  • Av: Kirvil Kaasa