Speiding når flere!

Foreløpige medlemstall viser at vi i 2017 som året før opplever medlemsvekst i Norges speiderforbund. For første gang siden 2005 er vi nå over 19 000 betalende medlemmer.

Vi kan se tilbake på et år med høy aktivitet med landsleiren Nord 2017 i Bodø som et stort høydepunkt. Vi hadde stor suksess med Barnas Camp Villmark på Lillestrøm i april og flere grupper har invitert ikke-speidere til aktiviteter gjennom friluftsskoler og åpne aktivitetsdager. – Jeg er stolt over og glad for at vi blir flere! Jeg besøkte mange speidergrupper i Bodø i sommer og så masse flott speideraktivitet. Det er veldig gledelig at flere får oppleve mestringen og samholdet i speidingen, sier speidersjef May-Britt Roald.

I 2018 skal vi gjennom «Patruljen i samfunnet» øke bevisstheten rundt samfunnsengasjement som en viktig del av speidingen, og utfordre oss til å bli synligere i samfunnet og bidra til å gjøre verden litt bedre. – Jeg oppfordrer alle speidergrupper til å involvere seg i lokalsamfunnet og gjøre noe for andre. Rydd en strand, samarbeid med andre organisasjoner, lag en aktivitet for flyktningbarn eller vær med på Speideraksjonen. Det handler rett og slett om å leve etter speiderloven, avslutter en fornøyd speidersjef.

Vil du bli speider, eller kjenner du noen som bør bli speider? Finn din nærmeste speidergruppe på blispeider.no.

• Publisert: 11.01.2018
  • Av: Bendik Fjeldstad