Meny

Speiding pågår – under Arendalsuka

For første gang deltok Norges speiderforbund under Arendalsuka – en møteplass for politikere, næringslivet og frivilligheten. Speidernes base var forbundets seilskute Havbraatt, til stor glede for både deltakere og forbipasserende.

– Det har vært fantastisk innholdsrikt og spennende! Vi har vært veldig synlige gjennom hele uka, med sentralt plassert speiderskute og ti engasjerte rovere og ledere i speiderskjerf. Vi har deltatt aktivt og gjort oss mange gode erfaringer, sier speidersjef Håvard Djupvik.

Tett program for speiderne
Speiderdelegasjonen har deltatt på over femti forskjellige arrangementer gjennom uken. Temaene på de ulike debattene  har variert fra bærekraftig utvikling til demokratiets rolle i samfunnet, og hvor viktig frivillighet er for enkeltmennesker og fellesskapet.

Silje Kroken fra Speiderstyret har også vært paneldeltaker i debatten “Kan de unge redde fellesskapet?”

– Det var utrolig kult å få debattere hvorvidt barn og unge kan redde fellesskapet. I speideren er vi eksperter på å skape gode fellesskap, og det er nyttig å kunne formidle våre erfaringer til andre organisasjoner. Vi fikk også til en flott diskusjon om hvordan det er å få innpass inn i disse fellesskapene, der hvor Ziad Altaha fra Norsk Folkehjelp delte rørende refleksjoner fra da han selv kom til Norge som flyktning fra Syria i 2015, forteller SIlje etter paneldebatten.

Godt synlige speiderskjerf
Speiderstyret er opptatt av at NSF skal være en tydelig organisasjon og at organisasjonen må delta i samfunnsdebatten på områder som er viktige for oss. Arendalsuka er derfor en viktig arena.

– Selv om vi har fått lite anledning til å stille spørsmål i plenum, har vi sett hvor viktig det er at vi har vært til stede. Bare det å gå i speiderskjerf på debatter, har vekket mye positive reaksjoner blant folk rundt oss, og har vært en god samtalestarter, forteller Silje. 

Arendalsuka 2019 Foto Regine Skogmo Grøtte.jpg

Speiderne Vilde Sjømæling Snekkestad (t.v.), Ole Kristian Lona Moa og Silje Kroken var på farten seint og tidlig under Arendalsuka. Bak til høyre i bildet: Speidersjef Håvard Djupvik og speider Freja Dohrn Ellefsen.

Arendalsuka 2019 Velkommen ombord på Havbraatt Foto Regine Skogmo Grøtte.jpg

Havbraatt var base for speiderne døgnet rundt i Arendal. Den flotte speiderskuta vekker alltid oppsikt når den ligger i havn. 

 

  • Publisert: 19.08.2019
  • Av: Kristin Juel Bergflødt
  • Foto: Regine Skogmo Grøtte

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen