<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Speiding som student er GØY!

Flyttet til et nytt sted for å gå på skole? Eller kanskje du allerede studerer, men har lagt speidingen til side for en stund? Studentspeiding er engasjerende, gøy, internasjonalt og gir et avbrekk fra lesingen!

– Noe av det beste med studentspeiding er at du kan ha det moro som rover uten å kjenne på «lederpresset» som du gjerne kjenner i «vanlige» speidergrupper, forteller Anna Larsen Rossvang (21) som startet Bergen Studentspeidergruppe da hun flyttet til Bergen for å studere. – Det kan være både gøy og givende å være leder, men med så få roverår og så mange muligheter er det gøy å kunne drive «bare» rovering også, fortsetter Anna.
 

Internasjonal speiding

– Det er veldig typisk at utvekslingsstudenter blir med på mye rart når de først er et annet sted, og dermed har vi fått med et par internasjonale speidere. Det har vært spennende, og vi har lært mye om speiding i andre land.
 

Speidergruppe og studentorganisasjon 

Anna samarbeider med to andre flinke rovere om både den praktiske speideraktiviteten og det organisatoriske. Sammen utgjør de styret i gruppa. Bergen studentspeidergruppe er både en egen speidergruppe og en studentorganisasjon. – Det gjør at man lett kan bli medlem i studentspeidergruppa, selv om man ikke er speider fra før, og at man kan være med selv om man ikke er student, forklarer hun. De har hatt med seg rovere fra andre speidergrupper, kanskje uten eget roverlag også.
 

Studentspeiding er mye 

Studentspeidere driver med mye gøy og spennende. – Kokkemerket var en stor hit blant studentene, de kunne bare møte opp, lage og spise gratis mat, ler Anna. Ellers har de hatt klatremøter, grilling, brettspillkvelder og planlagt og gjennomført Iscout for kretsen – et internasjonalt, nettbasert rebusløp for rovere og ledere.

Noe av det morsomste gruppa har gjort, var Snobbetur. – Vi dro på dagstur i fine kjoler og dress, pyntet bordet med hvit duk, fine glass, flere sett med bestikk og hadde tale. Vi hadde også en seremoni der alle fikk et speidernavn. – De internasjonale studentene var overrasket over at vi ikke hadde speidernavn og introduserte oss for det. Alle fikk sitt eget speidernavn i solnedgangen på turen, forteller Prærieulven (eller Anna, da).

Speidernavn gis på skikkelig vis! Lagleder Prærieulven døper Ellisiv som får navnet Linselus.

 

Ta en pause fra lesesalen! 
1. Kjenner du speidere på stedet fra før? Ta kontakt! Alle vil ha med seg én til.
2. Spør kretsstyret om studentspeiderlag, aktive roverlag og gode speidergrupper. De har best oversikt!
3. Start din egen studentspeidergruppe! Både kretsstyret og forbundskontoret kan hjelpe deg.

  • Publisert: 07.09.2022
  • Av: Janne K. Fongen
  • Foto: Viktor Daviknes

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear