Spennende speidermuligheter!

Speiding gir nye muligheter både i og utenfor Norge! Deltakere søkes nå til Nordic Adventure Race og Forandringsagentene

Speiding gir muligheter!

Nå søkes det etter deltakere til henholdsvis Nordic Adventure Race på Færøyene og Forandringsagentene i Danmark.

Eventyr på Færøyene med Nordic Adventure Race?

Vil du være med på en spennende internasjonal opplevelse? I år skal det arrangeres et eventyrløp på Færøyene! Nå har speidere fra 13 år og oppover mulighet til å delta på Nordic Adventure Race, enten som deltager (13–17 år), stabsmedlem, leder eller reiseleder. Dette er en ypperlig mulighet for å utfordre seg selv og bli bedre kjent med de andre nordiske landene.

Nordic Adventure Race er et løp mellom patruljer som er sammensatt av speidere fra de andre nordiske landene. Sammen skal man bevege seg rundt på Færøyene og løse forskjellige oppgaver. Hver patrulje har en leder som følger med seg til enhver tid, men lederen skal ikke bistå med mindre speiderne spør om det. Man må være forberedt på gange i flere dager på rad i varierende terreng, blant annet fjell. Ellers er det stort behov for stabsmedlemmer til å gjennomføre arrangementet. I tillegg ønsker vi en reiseleder som kan koordinere og være støtte for de norske speiderne som drar.

Ser dette spennende ut?

Speider, stabsmedlem eller leder som følger patruljer: Meld deg på direkte til Færøyene på http://nordicadventurerace.fo/. Norge har et begrenset antall plasser, så her er det førstemann til mølla.

Reiseleder: Send en mail til Bodil, btd@speiding.no, senest 29. januar, og beskriv kort hvorfor du ønsker å være reiseleder, og hvilken speiderbakgrunn du har. Reiseleder får dekket deltakeravgifter og reisekostnader.

Har du spørsmål, kan du sende dem til Eirik, eirik@speiding.no, eller Ane, ane@speiding.no, eller sjekke ut arrangementets nettside: http://nordicadventurerace.fo/

Er du nysgjerrig på speiding i Norden? Vi søker etter deltakere til Forandringsagentene i Danmark 19.–22. mars 2020

Hva vil det si å være speider i Norden? Hva kan vi lære av hverandre? Og hvordan setter vi i gang en bevegelse? Dette er spørsmål som vil diskuteres under Forandringsagentene.

Forandringsagentene er et kurs for deg som har ambisjoner på dine egne og organisasjonens vegne, og som gjerne vil inspireres til å sette i gang drømmene. Dette kan inkludere alt fra inspirasjon til å planlegge en større leir eller bli gruppeleder til å skape endring innad i organisasjonen.

På Forandringsagentene vil det arbeides med følgende temaer:

• internasjonal inspirasjon

• demokratisk innflytelse

• speiderpolitikk

På kurset vil det skapes rom for en god og trygg dialog med inspirasjonsopplegg for de gitte temaene. Hovedformålet med Forandringsagentene er å skape grobunn for et nettverk blant unge speidere i Norden. Du vil kunne få diskutere med andre om muligheter i organisasjonene, egen utvikling, hvordan det nordiske fellesskapet kan styre ditt speiderarbeid og hvordan du kan ta fatt på ditt neste skritt i speiderarbeidet.

Kurset avholdes fra 19. mars kl. 12.00 til 22. mars kl. 13.00 på Gurredam speidersenter. Oppmøte og avslutning vil være på København lufthavn Kastrup. Forandringsagentene er en god mulighet til å bli kjent med nordiske språk og nordisk kultur, men selve kursopplegget vil holdes på engelsk.

Vi søker deg som er

• mellom 16 og 25 år

• nysgjerrig og ønsker å lære mer om de overnevnte temaene

Har du spørsmål sendes det til Bodil btd@speiding.no. En kort søknad sendes til samme adresse. I søknaden skriver du kort om din motivasjon for å delta og litt om hva du ønsker å bruke kunnskapen til videre.

Søknadsfrist 29. januar!

Deltakeravgift er ca. 2500 NOK. Reise og deler av deltakeravgiften vil bli dekket.

• Publisert: 15.01.2020
  • Av: CAROLINE LEBORG og Ane Nørstebø Laache