Stor JOTA-JOTI-aktivitet

Mange speidergrupper og -kretser hadde en super JOTA-JOTI-helg, og det var ikke bare amatørradio og skjerm som opptok små og store.

Jamboree On The Air og Jamboree On The Internet JOTA-JOTI er en årlig tradisjon for speidere over hele verden. På speiderhytter, speiderhus og på skoler fra sør til nord i landet var det et myldrende liv fra fredag til søndag. NSFs nettverk for radiospeiding er sentralt i gjennomføringen av arrangementet.

Speiderne fikk prøve seg på radio- og internettkontakt over alle landegrenser, inkludert uhøytidelige konkurranser. Det er alltid spennende hvem man får kontakt med og hvor i verden de befinner seg, og både radioamatører og speidere lytter konsentrert under JOTA-aktiviteten.

Mye foregår innendørs på JOTA-JOTI, men også uteaktiviteter sto på programmet de fleste steder. Speidere vil jo være ute! Myrvoll speidergruppe hadde både tur og postløp i helgen. Speidersjef Håvard Djupvik hadde tatt turen til Narvik og rapporterte om en fantastisk JOTA-JOTI-helg med Hålogaland krets og LA1N der, inkludert hyggelig leirbål.

Tur Myrvoll speidergruppe Foto Paul Henrik Wanderås.jpg

Speidere fra Myrvoll speidergruppe på tur til Tjernsbråten speiderhytte. Foto Paul Henrik Wanderås.

Konnerud speidergruppe Jota-Joti 2019 speidere Foto Hanne Mette Stordalen.jpg

Nedre Buskerud krets hadde felles Jota-Joti for gruppene sine, blant annet deltok speidere fra Konnerud speidergruppe. Foto: Hanne Mette Stordalen.

Leirbål i Narvik.jpg

Fra leirbålet til Hålogaland krets lørdag. Foto: Håvard Djupvik.

• Publisert: 21.10.2019
  • Av: Kirvil Kaasa