Strategiske grep og valg

På kretsleder- og korpsledersamlingen (KL/KS) på Gjøvik sist helg jobbet Speiderstyret sammen med krets- og korpsstyrene med strategiske temaer knyttet til langtidsplanen og visjonen for 2024.

Krets- og korpsledersamlingen (KL/KS) er Speiderstyrets viktigste møter med styremedlemmer fra kretser og korps mellom speidertingene.  På KL/KS drøfter deltakerne aktuelle spørsmål, tar for seg viktige utfordringer og muligheter, og får informasjon om ulike tiltak i Norges speiderforbund. I tillegg til lederne for kretsene og korpsene, deltok denne gangen det yngste styremedlemmet fra hver krets og korps, og det var mange unge i den engasjerte forsamlingen på Gjøvik.

Helt grunnleggende for arbeidet både på nasjonalt plan og i kretser og korps, er å være tydelig på fokus og på hvor det er viktigst å sette inn ressursene. Deltakerne ble oppdatert på de viktigste strategiske endringene som planlegges for at nasjonale ressurser i større grad skal bidra til mer og bedre speiding. Prioritering blant arbeidsmålene inn mot speidertinget var et sentralt diskusjonstema. KL/KS hadde blant annet også en god økt om betydningen av og arbeidet med å sikre trygge og inkluderende møter.

• Publisert: 23.03.2018
  • Av: Kirvil Kaasa