Til minne om Tore Torstad

Tore Torstad, tidligere generalsekretær i Norges speiderforbund, har gått bort.

Tidligere generalsekretær i Norges speiderforbund, Tore Torstad, døde uventet tirsdag 7. mai, 65 år gammel. Det er mange speidere som nå savner Tore. Han hadde en omgangsform som skapte tillit og innbød til godt samarbeid. Han var genuint interessert i andre og blir omtalt som varm og raus. Speidernettverket hans var stort, og han fikk speidervenner i alle aldre.

Bred speiderbakgrunn
Tore Torstad hadde sin speiderbakgrunn fra Harstad og Nord-Norge. Han arbeidet aktivt i kretsen og var også aktiv i speidersamarbeidet i Nord-Norge. Blant annet ledet han landsdelsleiren i Harstad i 1991.

Tore var en engasjert tillitsvalgt på flere plan og hadde verv i Speiderstyret i to perioder. Senere gjorde han speidingen til sitt yrke – først som prosjektkoordinator i Norges speiderforbund, deretter som generalsekretær i fem år fra 2002. Han var også den første generalsekretæren for Speidernes fellesorganisasjon fra 2003.

I rollen som generalsekretær var Tore lyttende og åpen, men bestemt når det trengtes. Han var opptatt av speiderbevegelsens ideal og formål om å utvikle unge mennesker til selvstendige og ansvarsbevisste individer.

Vidstrakt engasjement
Tores samfunnsbidrag strakte seg langt ut over Norges grenser. Han hadde et glødende engasjement for Afrika. På NSFs ulike prosjekter i afrikanske samarbeidsland, som for eksempel i Lesotho, Kenya og Malawi, var han en pådriver og en aktiv støttespiller i utviklingen av speiderforbundene der.

Selv om Tore ikke hadde noen speiderverv de siste årene, var han hele veien opptatt av arbeidet i forbundet og fulgte med på stort og smått. Inntil det siste hadde han jevnlig kontakt med Speiderstyret gjennom interesserte spørsmål og verdifulle innspill, basert på sin lange og mangfoldige speidertid.

Tore Torstad bisettes fra Vestre Gravlund nye kapell i Oslo, mandag 20. mai kl. 11.30.

Vi lyser fred over Tore Torstads minne.

• Publisert: 10.05.2019
  • Av: Kirvil Kaasa