Tips til lederrekruttering

Har speidergruppa behov for flere speiderledere, eller andre som kan bidra i gruppa, kan det lønne seg å prøve rekrutteringsportalen frivillig.no.

Har du hørt om rekrutteringsportalen frivillig.no? Det er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag.

Det er Frivillighet Norge som står bak portalen. Den hjelper organisasjoner å finne folk, og gjør det enklere for folk å finne frivillige oppdrag – som for eksempel å bli speiderleder. Siden oppstarten i 2015 har det blitt knyttet kontakt mellom mange enkeltmennesker som ønsker å bidra med en frivillig innsats og organisasjoner som har behov for flere gode hjelpere.

Bra interesse
Det siste året har Norges speiderforbund hatt en annonse på frivillig.no hvor vi har søkt etter personer som har lyst til å bidra til speidingen lokalt. I snitt har vi fått ca. én henvendelse i uka fra personer som kan tenke seg å gjøre en frivillig innsats for speideren der de bor. Noen har vært speidere før, andre ikke. Forbundskontoret har formidlet kontakt mellom frivillige og speidergrupper fra Flekkerøya i sør, til Tromsøya i nord.

God match!
Grünerløkka MS speidergruppe er en av disse gruppene. I april i år fikk gruppeleder Håvard Femtehjell kontakt med Sandra Carina Lyngstad gjennom forbundets annonse på frivillig.no. – Det tok ikke lang tid før Sandra ble flokkassistent, forteller Håvard. –  Dette har fungert bra for oss, og vi har fått en flink leder med lang speidererfaring i Sandra.

I tillegg til Norges speiderforbunds annonserte oppdrag, har så langt en god håndfull speidergrupper og et par kretser opprettet egne annonser, eller oppdrag, på frivillig.no, men det er selvsagt plass til mange flere! Gå inn på frivillig.no og registrer et oppdrag, det er gratis og fungerer slik:

• Registrer speidergruppa på frivillig.no
  • Legg ut oppdrag
  • Ta godt imot frivillige som melder seg!

Det er ikke garantert at hver henvendelse resulterer i en ny ressursperson til gruppa, men det er vel verdt å prøve!

• Publisert: 28.11.2018
  • Av: Kirvil Kaasa