Meny

Tøffe valg i nydelige omgivelser!

Det har vært en annerledes sommer for oss alle i år, og mye har skjedd. Derfor var det deilig for styret å starte speiderhøsten for fullt med en møtehelg på Lifjell 21.–23. august. Her ble flere viktige vedtak fattet.

En viktig beslutning vi fattet, var at det ikke er riktig å fortsette å planlegge for landsleir i Indre Østfold sommeren 2021. Sannsynligheten for at landsleiren kan arrangeres neste sommer, er for liten til at det er forsvarlig for organisasjonen å bruke tid og ressurser på å fortsette planleggingen. Vi synes dette er en veldig kjedelig beslutning å ta, men det føltes som det eneste riktige på dette tidspunktet, særlig når man har sett utviklingen gjennom sommeren og starten av høsten. Derimot skal ressurser brukes på å utvikle et opplegg neste sommer som kan hjelpe grupper og kretser med å arrangere leir, i tillegg til at vi alle kan føle at vi har opplevd noe sammen.

Denne gangen hadde vi samlokalisert oss med Komite speiding så vi sammen kunne diskutere saker og legge til rette for godt samarbeid. Vi fikk også tid til en liten fjelltur i fellesskap - noe som var gledelig innslag. Leder av Komite speiding, Andreas E. Bjørndalen, orienterte oss om at Roverfemkampen og Lederløft vil bli annerledes i år, og at det nå jobbes med å se på alternative muligheter for hvordan disse kan gjennomføres trygt.

Vi har troa på at webinarer utover høsten vil gi faglig påfyll i tillegg til å være til inspirasjon. Webinarene vil være et samarbeidsprosjekt mellom Komité speiding, forbundskontoret og speiderstyret for å gi en god miks av viktige temaer hvor vi utnytter alle sine styrker. 

Vi er også opptatt av å legge til rette for at flest mulig barn og ungdom får oppleve speiding - derfor diskuterte vi også rekrutteringskampanjen for å verve flere speiderledere og speidere i høst, og hvordan vi skal fortsette dette arbeidet gjennom hele året. 

Speiderstyret ble informert om status i arbeidet med NSFs viktigste utviklingsprosjekt i perioden: gruppe- og kretsutvikling. Målet med prosjektet er å styrke og målrette ressursene som skal være til hjelp for grupper og kretser i NSF. Her jobbes det jevnt og trutt, og vi gleder oss til prosjektet går over i implementeringsfasen for fullt. 

Vi diskuterte om Speidertinget og Speider- og Roverforum skal avholdes som planlagt med smitteverntiltak eller som heldigitale møter. Komite speiding deltok i diskusjonen. På bakgrunn av arrangementenes egenarter og hvor de gjennomføres, føler vi det er mulig å gjennomføre med god ivaretakelse av smitteverntiltak. Dermed ble det bestemt at vi gir mulighet for fysisk deltagelse samtidig som det er mulig å delta digitalt for de som ønsker det. For oss er det viktig at det blir organisert på en god måte, så alle delegater får deltatt på en god og demokratisk måte. Så vi gleder oss til å møte alle delegater enten fysisk eller på skjerm i november!

Til slutt vil vi ønske alle lykke til med speiderhøsten og masse morsom aktivitet! Og vi synes det er utrolig stas å se alle de flinke frivillige vi har som snur seg rundt og klarer å skape gode opplegg og arrangementer for hele organisasjonen. Dette er noe av det speiding handler om, og det er veldig viktig for alle at vi har vårt fellesskap nå.

  • Publisert: 04.09.2020
  • Av: Speiderstyret

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen