Meny

TRYGG - En tryggere organisasjon

I dag lanserer Landsrådet for Norges barne-og ungdomsorganisasjoner (LNU) nettstedet Trygg. Der ligger det informasjon og veiledning om hvordan å si i fra, håndtere og forebygge krenkende oppførsel og seksuell trakassering.

Barneombud Inga Bejer-Engh og Barne-og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad var invitert til lanseringen, og begge roste arbeidet barne- og ungdomsorganisasjoner gjør for å skape trygge møteplasser for barn og unge. 

- Dagens barn og unge har mange flotte ledere. Ledere som har mot og som har gode holdninger, roste Ropstad.

Paneldebatt_Kjell ingolf ropstad.jpg

 

 

Norges speiderforbund i paneldebatt // Norges speiderforbund med i arbeidsgruppe 

Generalsekretær Knut Harald Ulland deltok i paneldebatt i forbindelse med lanseringen sammen med Lubhna Mehdi, leder for Norges Døveforbunds Ungdom og Gaute Eiterjord, leder i Natur og Ungdom.

Paneldeltakerne var enige om at det er viktig at organisasjonene har retningslinjer som gir et handlingsrom der organisasjonen kan gi reaksjoner selv om ikke myndighetene gjør det, da vi vet at de færreste saker ender i domfellelse.

Paneldebatt2.jpg

 

Trygge ledere er en nøkkel

-Dette har vært det temaet jeg har engasjert meg mest i, og det temaet jeg har jobbet mest med de to og et halvt årene jeg har jobbet som generalsekretær i NSF, sier Knut Harald Ulland. 

-En ting er hva vi kan gjøre på nasjonalt nivå. Men det er den enkelte gruppa og den enkelte lederen som vil være utslagsgivende for trygghet hos barn og unge. Som leder må du være nysgjerrig og interessert i barn og ungdom i speidergruppa, sier Knut Harald i debatten. 

Paneldebatt_KnutHarald.jpg

Norges speiderforbund har temaet trygge møteplasser i sin strategi og har jobbet målrettet med å lage kurs, merker og ressurser rundt temaet. Her kan du lese mer om dette arbeidet.

- Vår jobb er å utvikle ledere til å bli best mulig skikket til å se og møte barn og unge der de er. Dette har blitt dagsaktuelt nå de siste årene. Vi mener det er viktig at ledere diskuterer disse temaene seg i mellom og med barn og unge. Å skape gode rom er viktig, understreker Knut Harald. 

Arbeidet med trygg.lnu.no har foregått over lengre tid og Norges speiderforbund har vært en av bidragsyterne inn i dette arbeidet.  Se trygg.lnu.no for mer informasjon. Se også opplæringsprogrammet snakkemedbarn.no . Denne nettsiden er en ressurs for voksne som skal snakke med barn og møte barn på en god måte i møte med vanskelige spørsmål. 

 

  • Publisert: 02.10.2019
  • Av: Kristin Juel Bergflødt
  • Foto: Kristin Juel Bergflødt og Birgitte Heneide

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen