Ungfritid.no: Nytt verktøy for rekruttering av speidere og rovere

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle for frivillige organisasjoner som skal vise mangfoldet av fritidsaktiviteter til barn og unge, på ett og samme sted. Det er en enkel måte å få synlighet på at din speidergruppe ønsker flere speidere.

Ungfritid.no er en nettside som gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter. Målet er å bryte ned barrierer slik at flere barn og unge kommer i gang med organiserte fritidsaktiviteter.

Ungfritid.no bygger på samme digitale plattform som Frivillig.no. Så om din speidergruppe eller krets allerede bruker Frivillig.no for rekruttering av ledere og slikt, så er det enkelt å aktivere Ungfritid.no for gruppa. Ungfritid.no utvikles og drives av Frivillighet Norge, der Norges speiderforbund er én av litt over 300 medlemsorganisasjoner. Løsningen er finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og statlig støtte, og er en gratis løsning uten reklame eller kommersielle interesser.

Ungfritid.no har nå åpnet for registrering av fritidsaktiviteter for organisasjonene!
15.april åpner siden for barn, unge og deres foreldre som vil finne fritidsaktiviteter.

Mange frivillige organisasjoner som speideren har god plass til nye deltakere, men dessverre er det mange potensielle deltagere det kan være vanskelig å nå ut til, særlig de som ikke kjenner til organisasjonen fra før. Målet med nettsiden er å samle alt på ett sted, og markedsføre det samlet med mer kraft, slik at barn og unge kan oppdage det store mangfoldet av tilbud som finnes og velge det som passer dem best.

Registrer din speidergruppe!

Selve registreringen er ganske enkel og grupper eller kretser som allerede er registrert på Frivillig.no, kan bare logge inn der og aktivere den samme organisasjonen på Ungfritid.no. Nettsiden blir lansert for publikum 15.april, og da er det viktig at gruppene som vil rekruttere har registrert sine aktiviteter før det. Det er mulig å registrere gruppene som underorganisasjoner til kretsen, og dette er anbefalt da det gjør det mulig for kretsen å bidra med oppdatering av informasjonen senere om det er nødvendig. Dette kan også hektes sammen senere, om det ikke gjøres i utgangspunktet.

Legg inn aktiviteter

Det anbefales å legge ut én aktivitet pr enhet/aldersgruppe, det vil si beverspeider, småspeider, speider og rover. Da får du lett spesifisert riktig tidspunkt og informasjon om akkurat den enheten.

Inne på Ungfritid.no kan du finne Norges speiderforbund. Der ligger det 4 eksempelaktiviteter, én for hver enhet/ aldersgruppe, som din gruppe kan bruke til å kopiere tekst fra om dere ønsker det.  https://ungfritid.no/norges-speiderforbund-4

På aktiviteten kan du velge å legge link rett til medlemssystemet for direkte innmelding, eller motta en melding med kontaktinformasjon på epost, gjennom skjema på siden, og ta oppfølgingen derfra.

Få henvendelser fra nye speidere

Barn, unge og foreldre som finner din aktivitet kan vise interesse ved å sende kontaktinformasjon på skjema, eller bare melde seg på om du har lagt ut direkte link til det. Uansett er det neste steget opp til deg og din gruppe: ta godt imot og sørge for god oppfølging videre.

Har du spørsmål og syns noe er uklart? Spør i chatten nederst i hjørnet på Ungfritid.no eller på kontakt@ungfritid.no !

• Publisert: 27.01.2021
  • Av: BIRGITTE HENEIDE