Unik kursmulighet for ledere over 20 år

Få med deg en speideropplevelse utenom det vanlige når vi kombinerer et innholdsrikt kurs i ledelse og egenutvikling med kanoleir. Både læring og minner for livet er garantert!

Kurset, med det litt kryptiske navnet Trekløver-Gilwell, er norsk speidings høyeste ledertrening. Det er tredelt, med et ukeskurs, en praksisperiode med veiledning og en oppfølgingshelg. Kurset har historiske røtter helt tilbake til speiderbevegelsens begynnelse, men innholdet er langt fra gammeldags! I år foregår kursuka 29. juni–6. juli. Søknadsfristen er 31. mars.

For deg over 20
Trekløver-Gilwell er et kurs for ledere over 20 år, og er den naturlige fortsettelsen av lederutviklingen din når du har tatt grunntreningen og vært speiderleder i minimum to år. Du får varierte utfordringer i ledelse og samarbeid, og gjennom en god kombinasjon av teori, praksis og refleksjon blir du bedre kjent med ulike sider av deg selv som person og som speiderleder.  

Opplev livet i patruljen igjen!
Trekløver-Gilwell bruker speidermetoden i praksis: Patruljesystemet, friluftsliv og learning by doing er sentrale elementer gjennom hele treningen. Deltakerne blir delt inn i patruljer som lærer, løser oppgaver og bor sammen ute.

Kurset gir deg et skikkelig løft og læring og innsikt som du kan overføre til helt andre deler av livet ditt, i tillegg til speideren. Her er noen tilbakemeldinger fra deltakere på tidligere kurs:

– Jeg har fått større forståelse for hvordan speideren er bygget opp og refleksjoner om meg selv som leder, og jeg regner med at opplevelsen vil være med meg resten av livet!

– Motivasjonen min for å delta var selvutvikling. I løpet av kursuka lærte jeg mye om meg selv. En av de fineste opplevelsene var patruljehaiken i ruskevær og med liten plass under en lav haikeduk. Det var patruljetur på sitt beste!

– Jeg har blitt mer bevisst i forhold til mine egne verdier. I løpet av kursuka fikk jeg erfare mange teknikker for hvordan man kan drive ledelse i speideren.

– Kurset og veilederne holdt et meget høyt nivå. Det er en unik mulighet til å bli bedre kjent med egne sterke og svake sider.

Kan være "grønn" på padling
Norges speiderforbund arrangerer som regel Trekløver-Gilwell-kurset annenhvert år. Det unike i år er at kursuka gjennomføres som en kanoleir på Ljøra, ei middels stor elv i Trysil kommune. Har du ikke brukt ei padleåre før, er det ingen hindring. – Kanoerfaring er ikke nødvendig, understreker kursleder Anders Nordby, som har med seg en rutinert kursstab i planleggingen og gjennomføringen.

Les mer og søk her.

  • Publisert: 18.02.2019
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: Illustrasjonsfoto: Karsten Dons

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen