Vann og ild og mere til på LØFT

Kombinerer du friluftsliv, foredrag, et bredt og solid kurstilbud, faglige og speiderpolitiske diskusjoner, sosiale møteplasser, underholdning og god mat, får du LØFT!

Årets LØFT var lagt til Kopervik i Karmøy, og med både seiling og kano blant aktivitetene, var det gode muligheter for deltakerne til å kose seg og finpusse ferdighetene i det våte element. De som synes fyrstikker er for lite utfordrende når leirbålet skal tennes, kunne prøve seg på primitive ildteknikker sammen med ekspert og entusiast Marcus Mattison. Det er gøy å klare det på steinaldervis, slo deltakerne fast! Kanskje får heldige speidere prøve seg ut over høsten nå som lederne deres har øvd på kunsten? Klatring, kommunikasjon, revejakt, radio og speiderspillet var noe av det øvrige tilbudet.

LOFT2019-2109-OKT-HanneLybekk-IMG_114607.jpg

Det krever tålmodighet, kunnskap, riktige materialer og øvelse å få fyr på primitivt vis. Når det funker, er gleden stor! Foto: Hanne Kristine Lybekk.

Speiderstyret hadde lagt månedens styremøte til LØFT og deltok aktivt på fellesprogrammet, slik at de fikk muligheter til å møte og snakke med ledere og rovere fra fjern og nær.

Viktig kunnskap
Kurstilbudet var bredt og spekket av både morsomme og nyttige temaer. Flere fikk øve seg på noe av den viktigste kunnskapen en kan ha, nemlig livreddende førstehjelp. Sammen redder vi liv er en nasjonal dugnad sammen med flere andre organisasjoner. Målet er å sikre at flere er beredt når plutselig sykdom eller en alvorlig ulykke skjer. Her kan speideren bidra med mye.

LOFT2019-2209-GHLR-HanneLybekk-IMG_3740 utsnitt.jpg

Forbundets moderne Anne-dokker var i flittig bruk under førstehjelpskurset på LØFT. Foto: Hanne Kristine Lybekk.

Et trygt sted for alle
I tillegg var det lagt inn fellesøkter, blant annet en rundløype med gruppediskusjoner knyttet til målet vårt om at speideren skal være et trygt sted å være for alle. Speiderstyrets medlemmer ledet disse diskusjonene. På møtet sitt denne helgen oppnevnte styret dessutende frivillige fagpersoner til en komite for håndtering av kritikkverdige forhold i NSF. Komiteen skal fungere som rådgivere for generalsekretæren i vanskeligere saker.

Gode og nyttige tilbakemeldinger
Det sosiale er en viktig grunn for mange til å delta på LØFT, og når det dyktige vertskapet disker opp med nydelig mat til alle måltidene, hever det den gode stemningen et ekstra hakk. Mange ønsket seg kanskje enda mer tid til å treffe og prate med hverandre en helg går alfor fort når det er mye å være med på.

Tilbakemeldingene etter LØFT er at deltakerne er fornøyde med helgen, men at arrangementet bør legges til et sted som er enklere å reise til for den store massen, slik at enda flere blir med.

Takk til vertskapet og alle andre dyktige bidragsytere for et godt planlagt og gjennomført LØFT!

loft2019_190921_seil_thomasjensen_DSC_0067.jpg

Lav tåke sørget for en eventyraktig stemning under seilkurset. Foto Thomas Jensen.

• Publisert: 04.10.2019
  • Av: Kirvil Kaasa