Verden 2018: Speideropplevelser utenfor Norge

Hva skal dere gjøre neste sommer? Ta med troppen på en leir utenfor landegrensene, kanskje? Internasjonalt utvalg har lagt alt til rette for å utforske verden gjennom speiding.

Under overskriften «Verden 2018» står Internasjonalt utvalg på for å hjelpe alle speidere, rovere og ledere som vil oppleve et annet land neste sommer.  De har samlet informasjon om mer enn 20 speiderleirer i Europa, Afrika, Amerika, Asia og Australia, i tillegg til Explorer Belt og RoverWay, som er de store rovereventyrene neste sommer. Bli inspirert her!

– Det er ikke så lett å få med seg alle mulighetene, og derfor har vi prøvd å samle alle de nødvendige ressursene, forklarer Eirik Ulltang Birkeland, som er leder for Internasjonalt utvalg.

Du har sannsynligvis hørt om speidersentrene Kandersteg og Our Chalet i Sveits, men det finnes mange flere sentre og leirsteder å besøke, sjekk dette kartet.

– Etter en fin sommer på Nord 2017 håper vi mange tar steget ut i verden i 2018. Det er utrolig mange spennende ting å være med på der ute, sier Eirik.
– Det å reise ut kan være et ambisiøst prosjekt, eller helt enkelt, alt etter hva gruppa har kapasitet til, og hva speiderne har lyst til. Det trenger ikke å være særlig mer krevende enn å arrangere troppsleir i Norge.

Nyttig hefte og emnekurs
Det nyttige heftet «Med troppen til utlandet», som gir svar på de fleste spørsmålene du måtte ha om temaet, har nylig blitt oppdatert, og på Nord 2017 holdt utvalgets medlemmer emnekurs med samme tittel.

Skal du på Patruljeløft på Midtsandtangen i helga? Der holder de kurset på nytt, og du får du vite alt du trenger for å ta med speidere og ledere ut i verden. Har du ikke meldt deg på kurset ennå, kan det ordnes ved innsjekk. Eirik, Andreas og Lasse fra Internasjonalt utvalg er dessuten til stede hele helga for en prat.

Ta gjerne kontakt med Internasjonalt utvalg: internasjonal@speiding.no.

IMG_20170910_095218.jpgAnne Margrethe Himle, Lasse Løvgren, Eirik Ulltang Birkeland, Andreas Nornes og Håvard Djupvik fra Internasjonalt utvalg har mange internasjonale speideropplevelser bak seg, og hjelper gjerne andre som vil reise ut i verden i 2018.

• Publisert: 21.09.2017
  • Av: Kirvil Kaasa