Viktig med roverarbeid

Ingeborg Kolstad fra Nittedal speidergruppe, og Benjamin Askevold Andersen fra Medkila speidergruppe, roverkontakter i Komite speiding, er opptatt av å få flere i roveralder til å ville fortsette i speideren.

– I Komite speiding følger vi opp de nasjonale roverarrangementene som Roverstevnet, Roverfemkamp og Roverforum. Vi har et ønske om at alle kretser får et roverombud og vi vil også  få til et nasjonalt arrangement for roverombudene. En plass hvor vi kan diskutere, dele idéer og skape et sosialt nettverk på tvers av kretser, forteller Benjamin.

Roverarbeid.png

Kritisk fase: Når rovere flytter
Ingeborg startet i flokken, og har vært troppsassistent og lagleder, men er mindre med i gruppa etter at hun flyttet hjemmefra. Hun er opptatt av hvordan vi kan ta vare på roverne når de flytter, slik at de fremdeles kan være en del av et speiderfellesskap. Det er en periode hvor mange mister tilhørigheten til speideren og slutter.  – I den siste tiden hvor vi har hatt digitale møter, har det vært lettere å holde kontakten, og vi har fått en arena for et fellesskap selv om vi ikke kan møtes fysisk, forteller Ingeborg. Hun er opptatt av at roverne fortsatt har fokus på speiderprogrammet, og at de finner tilbake til de aktivitetene som er laget spesielt for dem. Benjamin har alltid vært interessert i speiderprogrammet og har jobbet aktivt med speidermerker fra tidlig alder. Han ser fram til å jobbe med speiderprogrammet for rovere i Komite speiding.

Viktig med vanlig roverarbeid

– Vi vet at det er noen av de mest engasjerte roverne som er med på Roverforum, men det er viktig med arenaer hvor det også handler om det vanlige roverarbeidet, sier de to.

De oppfordrer alle til å dele inspirasjon og tips til gode roveraktiviteter, og del gjerne også roverlagets instagramkonto i facebookgruppa Digital møteplass for rovere i Norges speiderforbund. I de to siste utgavene av SPEIDEREN er det også gode aktivitetstips fra roverlag, som kan inspirere til aktivitet – og til å dele egne tips!

Om det er noe du som rover vil at Komite speiding skal ha fokus på, eller om du har spørsmål til Ingeborg og Benjamin, send en e-post til rover@speiding.no.

• Publisert: 20.05.2020
  • Av: Line Aas Mjøster