– Vil først bli godt kjent med speideren

Knut Harald Ulland hadde sin første offisielle arbeidsdag som generalsekretær for tre uker siden. Speideren er en ny arena, men erfaringen hans fra organisasjonsledelse er omfattende.

Knut Harald Ulland kom til Norges speiderforbund rett fra stillingen som generalsekretær i ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet. Han har studert økonomi og ledelse i USA, og har mer enn 15 års ledererfaring fra frivillige, medlemsbaserte organisasjoner, blant annet Redd Barna, Utviklingsfondet og Atlas-alliansen.

Barnas Camp Villmark og Speider-sport
– Jeg har ikke vært speider selv, før jeg avla speiderløftet og formelt ble tatt opp på et hyggelig møte hos Tele-Busk krets i mars. Dermed er det mye som er nytt i starten, ikke bare menneskene, forklarer han. Siden den første dagen på kontoret rett før påske, har den ferske generalsekretæren brukt det meste av tiden på å bli kjent med organisasjonen og med speidingen. – I tillegg til de ansatte på forbundskontoret, har jeg møtt speidere, speiderledere og andre frivillige i forbundet i flere sammenhenger. Jeg besøkte Barnas Camp Villmark 1. april, det var et glimrende høydepunkt, jeg håper vi får til et liknende utstillingsvindu neste år! Nylig var jeg hos Speider-sport i Fredrikstad og fikk se det imponerende produktutvalget, markedsføringen og logistikken de har hånd om.

I månedene fram mot landsleiren i Bodø skal han, i tillegg til å møte enda flere unge og voksne medlemmer, også ta fatt på noen av de strategiske oppgavene som generalsekretæren har ansvar for. – En av de viktigste sakene jeg kommer til å jobbe med fremover, er oppfølging av rapporten fra arbeidsgruppe om organisasjonsstruktur, forteller han. – Jeg har som et mål å være en generalsekretær som hele organisasjonen opplever tilfører merverdi til speideren, og jeg gleder meg til å bidra fremover til at speiding når flere!

Se også Ny generalsekretær ansatt

• Publisert: 28.04.2017