Vil ha landsleir i 2021

Nylig ble alle landets kommuner invitert til å søke om å bli vertskommune for neste landsleir. Farsund, som huset KM-speidernes landsleir i 2010, er blant dem som allerede har meldt sin interesse.

Fram til midten av juni kan kretser og korps gi innspill til hvor neste landsleir skal arrangeres, og alle kommuner har mulighet til å søke om å få landsleiren til seg. Farsund kommune var raskt ute med å kunngjøre sin interesse, og regionsavisen Lister melder i et stort oppslag i dag at Farsund for alvor kaster seg inn i kampen om å få lov til å arrangere landsleir.

fra farsund avis.png

Fra forsiden til papirutgaven av avisa Lister onsdag 14. mars (faksimile).

Ordfører Arnt Abrahamsen vil snakke med kollegene i nabokommunene, slik at søknaden blir et regionsprosjekt, skriver Lister. – Hvis vi hadde fått en slik landsleir til vårt område, ville det vært en fantastisk mulighet for å profilere hele kommunen og regionen, sier Abrahamsen til avisen.

Regionen er ikke ukjent med store speiderarrangementer. I 2010 hadde KFUK-KFUM-speiderne landsleir på Lista (bildet øverst i saken), noe som åpenbart frister til gjentakelse. Farsund kommune har allerede fått med seg lokale speidere fra 1. Vanse speidergruppe i arbeidet med søknaden. – Nå gjelder det å gjøre oss lekre for speiderforbundet, slik at de velger Farsund som vertskommune, sier kultursjef Inge Eikeland til Lister.

Til sommeren starter arbeidet med å vurdere ulike steder, og til høsten skal Speiderstyret fatte beslutning om hvor landsleiren skal være i 2021.

 

  • Publisert: 14.03.2018
  • Av: Kirvil Kaasa
  • Foto: CF Salicath
  • Landsleir

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen