Yngste representant på Speidertinget 2020

Inga Løseth Brynhildsvold (15) var en av de yngste representantene på NSFs heldigitale speiderting i helga. Det ble mange timer foran skjermen, men likevel: – Tida gikk ganske fort, synes Inga.

Speiderne kan være representanter på Speidertinget fra det året de fyller 12. I år var de yngste 15 år gamle, og Inga var en av dem.

Mye nytt på kort tid
For en fersk representant for Hedmark krets var det mye nytt å sette seg inn i: Forslag til lovendringer, strategisk plan, regnskap og budsjett, henstillinger, forhandlinger, og valg, men Inga hadde forberedt seg godt sammen med de eldre og mer erfarne representantene fra kretsen.

Det ble likevel lenge å konsentrere seg om et digitalt arrangement: – Det er jo litt utfordrende å sitte så lenge foran skjermen, synes Inga. – Når det handler om økonomi, eller er lange diskusjoner, er det krevende, men jeg lærer mye. Mye er interessant å følge med på, og på lørdag ettermiddag, tenkte jeg at det var morgen ennå. Så fort gikk det!

Kjentes litt merkelig
– Jeg synes det er fint å engasjere seg på denne måten, mener hun. – Når vi stemmer i saker på Speidertinget, velger vi ikke bare for oss selv, men for mange andre også. Inga var en av flere som stilte som kandidat til Speidertinget på kretstinget til Hedmark krets i februar i år. – Der fortalte jeg litt om meg selv og forklarte hvorfor jeg ville representere kretsen, og så ble jeg valgt. Det kjentes litt merkelig, tenkte jeg. At de andre valgte akkurat meg.

På leir med 40 000 andre
Egentlig skulle Inga reist til Vettre i Asker sammen med de to andre kretsrepresentantene for å delta på Speidertinget, men slik ble det ikke: – Jeg satt faktisk på gaming-rommet til broren min, forteller hun. Det er mye mindre sosialt enn å treffes på ekte, men Inga har i alle fall møtt noen av speiderne hun kjenner fra før på skjermen i løpet av helga. I fjor sommer var hun en av de rundt 500 norske deltakere på World Scout Jamboree i USA, og noen av lederne hennes der var også med på Speidertinget. – Det jeg liker best med speideren, er samholdet. Det er som en stor familie!

Til vanlig er Inga patruljefører for patruljen Bjørn i speidergruppa på Røros, som har rundt 50 medlemmer. – Har du fått noen erfaringer her på tinget som du tenker at du kan bruke på speidermøtene? – Hmm, nei, men mange av de andre speiderne lurer nok på hvordan det var å være med og hva vi snakka om, så jeg må nok fortelle en del.

Inga Løseth Brynhildsvold Foto Privat.jpg

• Publisert: 16.11.2020