Nettverk for radiospeiding

Nettverket består av speidere som er radioamatører og speidere som er sentrale i organiseringen av JOTA og JOTI hver høst, men de er aktive i andre sammenhenger også.

JOTA/JOTI gjennomføres lokalt av speidergruppene en helg i oktober hvert år, og personer fra nettverket bidrar på det nasjonale nivået, i tillegg til at flere av dem er med på gruppas eller kretsens arrangement.

Det foregår radiospeideraktivitet ellers i året også, hver lørdag formiddag møtes radiospeiderne på lufta på "speiderfrekvensen" (3,690 MHz). Er du nysgjerrig og har lyst til å bli litt kjent med dem, ta gjerne kontakt med nettverkskoordinatoren, eller via facebookgruppa Norske radiospeidere. Du trenger ikke ha radioamatørlisens for å være med i gruppa.

Kommunikasjon via radiobølger kan brukes til mer i speidersammenheng enn JOTA, for eksempel radioorientering ("revejakt"), hvor målet er å finne poster i terrenget ved hjelp av kart, kompass og en radiopeilemottaker.

Nettverkskoordinator
Nils Beisland