Fjellfriskt på Solstølen

Solstølen ligger på nøyaktig 1 000 meters høyde i flott fjellterreng, og egner seg godt til friluftsaktiviteter som bading og fisking i Sløddfjorden eller i vannene innover fjellet, sykling langs Rallarvegen og vandring eller skigåing på fjellet.

Solstølen er også ypperlig som utgangspunkt for friluftskurs. Det er både lerret og flippovertavle på hytta. Terrenget på fjellet er delvis krevende, men samtidig sikkert, og byr på gode telt- og snøhulemuligheter.

Solstølen har kapasitet til 15-20 personer som overnatter inne. Det er en romslig gang, en hyggelig stue, tre små soverom, et lite kjøkken og en liten glassveranda i første etasje, to små soverom og et fellesrom i andre etasje og en kjeller under kjøkkenet til oppbevaring av mat. Det er do ute.

Solstølen oppvarmes med strøm og parafin, mens ved bare er til peiskos. Det er kaldt vann fra egen brønn i kranen på kjøkkenet om sommeren. Om vinteren må dere hente vann fra fjorden eller smelte snø. Leirbål brennes i leirbålsgrua.

Utleie og priser

Solstølen leies ut til både medlemmer av Norges speiderforbund og ikke-medlemmer til hyggelige priser. For informasjon om priser, se bookingsiden.

Foto: Iver Gjendem.