Peffens hjørne


Kjære peffer og asser!

Velkommen til våre sider for patruljeførere og -assistenter! Her i Peffens hjørne – forkortet pH – vil dere finne svarene på mye av det dere måtte lure på om det å være peff.

Forkortelsen pH brukes i kjemi til å beskrive hvor surt noe er, for eskempel jus (du har sikkert hørt om pH-nøytral såpe – så nå vet du hva som menes med det). Vel, i Peffens hjørne skal vi gjøre noe linkende, men det vi skal måle, er hvor sunne patruljene er. Ved hjelp av råd og tips som finnes her, kan du øke kvaliteten på patruljearbeidet og forbedre samholdet i patruljen din.

Forresten så finner du Peffens hjørne også i tipsheftet 10-16 i Speideren.
Alle tips og nyttig informasjon for peffer og asser kommer i bladet først og så blir lagt ut her.

Obs! Du finner også mye nyttig informasjon om ledelse og planlegging under Lær ledelse i toppmenyen.


Førerpatruljetips
Førerpatruljen er en møteplass for peffer, asser og troppsledelsen, hvor viktige avgjørelser for hele troppen blir tatt. Samtidig er førerpatruljen til for å gi peffene og assene ny kunnskap, inspirasjon og motivasjon. Derfor er det viktig med godt og engasjerende opplegg på førerpatruljemøtene, enten det er leker eller læring. Det er egentlig troppslederen som står for opplegget for førerpatruljen, men du som peff må gjerne være med og bidra med forslag og ideer til hva dere kan gjøre.

Blant aktivitetene og fagstoffet i Speiderbasen finnes det mye som passer fint til bruk på førerpatruljemøter og -turer.
Ta en titt og se om du finner noe du liker.

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen