Patruljen i samfunnet

Patruljen i samfunnet var en satsing i 2018 der vi satte fokus på hvordan vi som speidere kan engasjere oss mer i samfunnet. Her finner du en oversikt over alt innhold i satsingen og lenker til Speiderbasen hvor alle aktivitetsforslag og prosjektidéer ligger.

Prosjekter

Vi kan gjøre verden bedre! For å få prosjektmerket "Vi gjør verden bedre" skal man gjennomføre et eget samfunnsrelatert prosjekt i patruljen. På kartet under finner du andres prosjekter og dere kan også legge inn deres eget.

Kartdata
Kartdata ©2020 Google, INEGI, ORION-ME
KartdataKartdata ©2020 Google, INEGI, ORION-ME
Kartdata ©2020 Google, INEGI, ORION-ME

Aktivitetspakker

Satsingen ble delt inn i de fem temaene ansvar, bærekraft, inkludering, rettferdighet og vennskap. Til hvert tema ble det laget en aktivitetspakke bestående av en rekke forslag til aktiviteter, møteopplegg, tips, idéer og inspirasjon til hvordan speiderne kan bidra i samfunnet og gjøre seg mer synlige.

En oversikt over innholdet i hver aktivitetspakke finner du ved å bla gjennom fanene. Aktivitetspakkene kan også lastes ned som pdf. Se direktelenker til dette under boksen "Dokumenter".

Fagstoff

Seremonier

Flere aktiviteter

• Hvilke land har du besøkt i dag?
  • Med appen Litterati kan dere bidra til å kartlegge hvilket søppel som finnes hvor, og hvem som er "eieren" av søpla. Ta den med når dere er på søppeljakt, strandryddedag eller andre ryddeaksjoner.

Seremonier

Fagstoff, tips og historier

Det er to viktige temaer som tas opp i aktivitetspakken: Trygge møter og Vær deg selv. Aktivitetsopplegget er beregnet på alle aldersgruppene, og det er mange forskjellige aktiviteter å velge mellom.

Aktivitetene er basert på NSFs prosjekt Trygge og inkluderende møter og WAGGGS' prosjekt Free being me.

• Patruljen i samfunnet