3-kamp

3-kamp er en morsom lek for rovere som passer god på feks en rovertur eller som et innslag under et leirbål.
Hvorfor

Leken er med på å skape samarbeid i roverlaget og utfordrer uvanlige egenskaper.

Bidrar til følgende mål
  • K-1 Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
  • V-1 Utvikle dine samarbeidsevner.
Utstyr

Bøtter med vann, epler, 2 eller flere pakker med Marie-kjeks, en pakke ballonger, krem/barberskum, barberhøvler.

Fremgangsmåte
Leken er ment for to eller flere lag, med tre rovere i hvert lag. Laget blir enige om hvem som utfører de forskjellige oppgavene. Man kan bare utføre én oppgave hver, og det er ikke lov å bytte oppgaver underveis i leken. Leken består av tre deler: Del 1: Putt ett eple i hver bøtte. Oppgaven går ut på å spise opp hele eplet med hendene på ryggen. Del 2: Del ut en pakke med Marie-kjeks til hver deltager. Oppgaven går ut på å spise opp 15 kjeks, og deretter plystre første verset i "Ja vi elsker". Del 3: Del ut en ballong til hver deltager. Oppgaven går ut på å barbere en ballong med barberhøvelen. Deltakeren skal først blåse opp ballongen, så dekke den med barberskum eller krem, og så barbere den med høvelen. Hvis ballongen sprekker, skal deltageren få utdelt en ny ballong, og må starte på nytt. Leken er ferdig når første lag er ferdig med del 3.
  • Publisert: 17.09.2019
  • Forfatter: Håvard Solberg Nybøe