<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Arme riddere

Oppskrift på arme riddere.
Hvorfor
For å lære å lage mat på tur.
Bidrar til følgende mål
  • F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Fremgangsmåte
Det du trenger er:
  • Loff eller brødskiver
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl melk
  • ½ ts kardemomme
  • ¼ ts kanel
Pisk eggene lett sammen med sukker, melk og krydder. Bløt brødet i røren til det er gjennombløtt. Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune. Server dem lunkne med rømme og syltetøy til.

Disse kan man ha med ferdig bløtet i plastpose og steke på bål.
Referanser
Basert på en oppskrift på aperitif.no.
  • Publisert: 23.03.2009
  • Forfatter: Hanne Elin Karlsen
  • Mat
  • Bever
  • Småspeider
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Aktivitet
  • Fagstoff
  • 0 - 30 min
  • Inne
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen logo
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear