<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Byssegutt

Sjøspeidermerke "Byssegutt" - speidermerke
Hvorfor

Tilegne seg kunnskap og ferdigheter i forbindelse med matlaging, oppbevaring av mat og behandling av kjøkkenutstyr på en båt.

Fremgangsmåte
  1. Fortell om kravene til hygiene som vi må stille under tur og tokt med båt.
  2. Forklar hvordan en beskytter seg mot smittsomme sykdommer på tur med båt.
  3. Hold orden på matvarer og bysseutstyr på en overnattingstur med speiderbåt. Vask opp ordentlig på turen.
  4. Vis at du kan behandle kokeapparat riktig. Forklar hvilke forsiktighetsregler som bør følges ved bruk av kokeapparater i båt. Forklar hvordan brann som er forårsaket av kokeapparat slukkes.
  5. Tilbrered et brødmåltid for en patrulje på båttur.
  6. Lag kakao og te, kok poteter og tilbered pulversuppe/posesuppe.
  • Publisert: 16.06.2008
  • Forfatter: NSF
  • Mat
  • Vann
  • Sjøspeiding
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute
  • Inne